Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 1.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 2.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 3.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 4.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 5.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 6.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 7.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 8.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 9.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 10.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 11.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 12.
  • Referāts 'Rums, tā gatavošana un lietošana, sajaukšana ar citiem dzērieniem', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ruma vēsture    4
2.  Ruma gatavošanas tehnoloģija    5
3.  Rumu veidi    6
4.  Ruma lietošana un sajaukšana ar citiem dzērieniem    8
5.  Ruma pieejamība patērētājiem    9
  Secinājumi un priekšlikumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
1. Rums ir stiprs alkoholisks dzēriens ar alkohola saturu no 38 – 78 tilp. %, kurš tiek gatavots no cukurniedru sulas vai cukurniedru melases jau kopš 17. gadsimta.
2. Rums tika uzskatīts par jūrnieku, vergu, ceļotāju dzērienu, taču ar laiku tas kļuva par populāru dzērienu augstākajās aprindās.
3. Ruma ražošanas tehnoloģiju iedala divos veidos – rūpnieciskajā un lauksaimnieciskajā.
4. Rumam nav noteiktas klasifikācijas, un nav iespējamas izveidot pilnīgu un precīzu iedalījumu, jo katrā ražotājvalstī tas ir ar savu specifisko un raksturīgo aromātu.
5. Rumu pasniedz dažādos veidos – tīrā veidā 180C temperatūrā un dažādos kokteiļos, kā arī plaši izmanto konditorejas izstrādājumu gatavošanā.
6. No ruma var pagatavot daudz un dažādus kokteiļus, jo tas labi sader ar dažādām eksotisko augļu sulām un liķieriem. Populārākie no tiem ir Daquiri, Mojito, Pina Colada, Mai Tai u.c.
7. Latvijā patērētājiem ir pieejams plašs ruma klāsts, lielveikalos tas ir mazāks, taču vairumtirdzniecības bāzēs tas ir daudz plašāks.
8. Cena rumiem mainās atkarībā no alkohola satura un ražotājvalsts.
9. Lielveikali Jelgavā varētu paplašināt piedāvāto rumu klāstu, jo piedāvājumā pārsvarā ir pārstāvēti tikai populārākie zīmoli.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants