Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prakses atskaite 'Dārzeņu sagriešanas veidi', 1.
  • Prakses atskaite 'Dārzeņu sagriešanas veidi', 2.
  • Prakses atskaite 'Dārzeņu sagriešanas veidi', 3.
  • Prakses atskaite 'Dārzeņu sagriešanas veidi', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Dārzeņu griešana, var būt ļoti dažāda. Ir ļoti daudz un dažadi veidi, kā griest dārzeņus. Protams, lai sagriestu šos produktus ir vajadzīgi naži un citi instrumenti. Tiem vienmēr jābūt asiem un darbam gataviem, savādāk gala rezultāts nebūs ne precīzs, ne vizuāli baudāms. Pastāv vairāki dārzeņu griešanas veidi, kā piemēram: griešana kubikos, stienīšos, salmiņos, smalcināšana (sakapāšana), griešana daiviņas un daļiņās, kā arī dekoratīvā griešana (kārvings) lodītēs, spirālēs, muciņās, ķiplociņos bumbierīšos, sēnītēs u.c.

Griešana kubiciņos vai kubos
Griešana kubiciņos vai kubos visbiežak pielietojām griežot tādus dārzeņus, kā kartupeļus, burkānus, bietes u.c. dārzeņus, kā arī augļus. Kubiciņus ediena pagatavošanai visbiežak lieto zupās un salātos. Kā piemēru ņemsim populārāko dārzeni kartupeli.

1. Vispirms, kartupeli nomizojam un atgriežam galus.

Autora komentārsAtvērt
Atlants