Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 1.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 2.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 3.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 4.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 5.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 6.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 7.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 8.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 9.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 10.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 11.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 12.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 13.
  • Prezentācija 'Itālijas virtuve', 14.
Darba fragmentsAizvērt

Ziemeļos itāļi ēd plakanos makaronus, bet dienvidos - apaļos jeb caurulītes.
Taukvielā, kurā gatavo ēdienu ziemeļos, tiek izmantoti dzīvnieku tauki, bet dienvidos izmanto olīveļļu.
Pastu ziemeļos gatavo uz olu bāzes, liekot tai klāt mērci, kuras galvenie komponenti ir teļa gaļa un tomāti, bet dienvidos pastu ražo fabrikās, tajā nav olu un to pērk sausu, klasiskās mērces pamatā cūkgaļa.
Dienvidos vairāk iecienīti ir jūras produkti - cepta zobenzivs, krevetes, mīdijas.

Itālijas virtuves galvenie produkti
Olīveļļa
Rīsi
Kaltētas sēnes, tomāti
Pētersīļi
Pipari
Salvija
Majorāns
Rozmarīns
Lauru lapas
Makaroni, jeb pasta
Tomāti, artišoki, brokoļi, sparģeļi, ziedkāposti, ēdamie kastaņi, melones, vīģes citroni, apelsīni, vīnogas, mandeles, greipfrūti.u.c.
Zivis, jūras produkti (tuncis, sardīnes)
Cūkgaļa, liellops,aita,kaza,medījumi,baloži,tītari

Autora komentārsAtvērt
Atlants