Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 1.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 2.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 3.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 4.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 5.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 6.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 7.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 8.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 9.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 10.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 11.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 12.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 13.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 14.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 15.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 16.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 17.
  • Referāts 'Pākšaugi - tie ir veselīgi', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Pākšaugu raksturojums    2
  Kas vērtīgs pākšaugos?    3
  Kas svarīgi, gatavojot pākšaugu ēdienus?    4
  Kas svarīgi, gatavojot pākšaugu ēdienus?    5
  Pupas    6
  Pupiņas    7
  Zirņi    8
  Lēcas    9
  Diedzētās sēklas    10
  Zupas    11
  Otrie ēdieni    12
  Salāti    13
  Nobeigums    14
  Saturs    15
  Izmantotā literatūra    16
Darba fragmentsAizvērt

Diedzētās sēklas.
Diedzētās sēklas izmanto gan kā ēdienu piedevu, gan kā dekoratīvo elementu. Pākšaugu –sojas, zirņu, pupu, pupiņu– sēklas pirms lietošanas obligāti jāblanšē.
Tās ir ļoti bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots, kas satur B, C un E vitamīnus un olbaltumvielas, bet tikai 58 kalorijas 100 g produkta.
Diedzētajām sēklām ir plaša garšas gamma. Tās vislabāk uzglabāt ledusskapī dārzeņu nodalījumā, bet ne ilgāk kā divas dienas. Iespējams iegādāties arī konservētas diedzētās sēklas.
Ir dažādi veidi, kā, sagaidot ziemu un tai līdzi nākošo slimību gūzmu, uzturēt sevī možu garu un stipru veselību. Viens no tiem ir bagātināt savu uzturu ar visdabiskākajiem un īstākajiem vitamīniem, minerālvielām, organiskajām skābēm un fizioloģiski aktīvām vielām – diedzētām sēklām.

Kā pagatavot diedzētas sēklas: Stikla burkas ceturto daļu piepilda ar pārlasītām, nebojātām sēklām, nostiprina marli uz burkas kakla un uzlej remdenu ūdeni. Burkas saturu kārtīgi sakrata, ūdeni caur marli nolej. Kad tas notecējis, burku ar sēklām novieto uz sāniem. Šo darbību atkārto divas reizes diennaktī, lai uzturētu pietiekamu mitrumu dīgšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants