Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 1.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 2.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 3.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 4.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 5.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 6.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 7.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 8.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 9.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 10.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 11.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 12.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 13.
  • Referāts 'Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā', 14.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Definīcijas    4
1.  PRODUKTU RAŽOŠANA UZŅĒMUMĀ    5
2.  FAKTORI, KAS IETEKMĒ PRODUKTU RAŽOŠANU    6
2.1.  Ēdināšanas uzņēmuma tipi    6
2.2.  Produkti un to grupas, kuras iespējams ražot ēdināšanas uzņēmumā    7
2.3.  Sabiedriskās ēdināšanas iekārtas produktu gatavošanai    8
2.4.  Produktu apstrādes veidi uzņēmumā    10
  Secinājumi    12
  Literatūras saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Aukstumapstrāde būtiski palīdz organizēt ēdienu gatavošanas procesus. Ir iespējams sasaldēt dažādus sezonas produktus (senes, ogas, u.c.), kas pēc tam palīdz turpmāk gatavot ēdienus un veidot izejvielu rezerves.
Protams, aukstumapstrāde tiek izmantota arī pie ēdienu gatavošanas, ja produktu ir jāpasniedz atdzesētu vai sasaldētu, piemēram, paštaisītu saldējumu.
Aukstumapstrādes veidi :
- Pārtikas produktu (izejvielu) un ēdienu atdzesēšana;
- Pārtikas produktu (izjevielu) un ēdienu saldēšana;
- Saldētu pārtikas produktu (izjevielu) un ēdienu atlaidināšana. (Rokasgrāmata pavāriem, 2007)

SECINĀJUMI
• Pareizi izstrādāta ražošanas organizācija ir pamatā veiksmīgai ēdināšanas uzņēmuma attīstībai;
• Uzņēmumā ražošana var notikt no iepirktiem p/f;
• Uzņēmumā ražošana var notikt arī no iepirktajām izjevielām, kuras uzņēmums pats pēc tam pārstrādā par p/f;
• Produktu ražošanas iespējas ir atkarīgas no uzņēmuma tipa, piedāvātā sortimenta, esošajām iekārtām un gatavošanas paņēmiena;
• Produktu ražošanā ēdināšanas uzņēmumā, būtiski ir ievērot principus,kas veicina produktu kvalitāti;
• Ražošanas iekārtas būtiski atvieglo cilvēku darbu, ietaupa laiku un naudu;
• Mehāniskās iekārtas ir svarīgas pie produktu p/a un p/f gatavošanas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants