-
Produktu ražošanas iespējas ēdināšanas uzņēmumā
Referāts8 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
Definīcijas | 4 | |
1. | PRODUKTU RAŽOŠANA UZŅĒMUMĀ | 5 |
2. | FAKTORI, KAS IETEKMĒ PRODUKTU RAŽOŠANU | 6 |
2.1. | Ēdināšanas uzņēmuma tipi | 6 |
2.2. | Produkti un to grupas, kuras iespējams ražot ēdināšanas uzņēmumā | 7 |
2.3. | Sabiedriskās ēdināšanas iekārtas produktu gatavošanai | 8 |
2.4. | Produktu apstrādes veidi uzņēmumā | 10 |
Secinājumi | 12 | |
Literatūras saraksts | 13 |
Aukstumapstrāde būtiski palīdz organizēt ēdienu gatavošanas procesus. Ir iespējams sasaldēt dažādus sezonas produktus (senes, ogas, u.c.), kas pēc tam palīdz turpmāk gatavot ēdienus un veidot izejvielu rezerves.
Protams, aukstumapstrāde tiek izmantota arī pie ēdienu gatavošanas, ja produktu ir jāpasniedz atdzesētu vai sasaldētu, piemēram, paštaisītu saldējumu.
Aukstumapstrādes veidi :
- Pārtikas produktu (izejvielu) un ēdienu atdzesēšana;
- Pārtikas produktu (izjevielu) un ēdienu saldēšana;
- Saldētu pārtikas produktu (izjevielu) un ēdienu atlaidināšana. (Rokasgrāmata pavāriem, 2007)
SECINĀJUMI
• Pareizi izstrādāta ražošanas organizācija ir pamatā veiksmīgai ēdināšanas uzņēmuma attīstībai;
• Uzņēmumā ražošana var notikt no iepirktiem p/f;
• Uzņēmumā ražošana var notikt arī no iepirktajām izjevielām, kuras uzņēmums pats pēc tam pārstrādā par p/f;
• Produktu ražošanas iespējas ir atkarīgas no uzņēmuma tipa, piedāvātā sortimenta, esošajām iekārtām un gatavošanas paņēmiena;
• Produktu ražošanā ēdināšanas uzņēmumā, būtiski ir ievērot principus,kas veicina produktu kvalitāti;
• Ražošanas iekārtas būtiski atvieglo cilvēku darbu, ietaupa laiku un naudu;
• Mehāniskās iekārtas ir svarīgas pie produktu p/a un p/f gatavošanas.
…
SATURS Ievads…………………………………………………………………………………..3 Definīcijas…………………………………………………………….….…………….4 1. PRODUKTU RAŽOŠANA UZŅĒMUMĀ………………………....……………...5 2. FAKTORI, KAS IETEKMĒ PRODUKTU RAŽOŠANU………….……………...6 2.1. Ēdināšanas uzņēmuma tipi……………………………………...…………..6 2.2. Produkti un to grupas, kuras iespējams ražot ēdināšanas uzņēmumā…...….7 2.3. Sabiedriskās ēdināšanas iekārtas produktu gatavošanai………………….....8 2.4. Produktu apstrādes veidi uzņēmumā………………………………………10 Secinājumi…………………………………………………………………………….12 Literatūras saraksts………………………………………………………………........13 IEVADS Katra veiksmīga ēdināšanas uzņēmuma darbībā ir pareizi izvēlēta ražošanas organizācija. Mūsdienās cilvēkam ir liels piedāvājums ēdināšanas uzņēmumu sfērā, katrs sev var izvēlēties atbilstošāko un labāko piedāvājumu, gan pēc sava ienākuma līmeņa, gan pēc ēdienu gatavošanas sarežģītības pakāpes. Jo lielāka cena piedāvātajam produktam, jo augstākas klases produktu patērētājs vēlas saņemt. Liela nozīme ir arī tājā, ka lielākā daļa šo ēdināšanas uzņēmumu ir vieta, kur aiziet kopā ar draugiem atpūsties, ieturēt lielisku maltīti. ...