Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Aukstais galds', 1.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 2.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 3.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 4.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 5.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 6.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 7.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 8.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 9.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 10.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 11.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 12.
  • Konspekts 'Aukstais galds', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kāzu galda klāšana   
1.1  Kāzas ir lielas, retas ģimenes svinības   
1.2.  Galda rotājumiem jāatspoguļo sezona   
2.  Kāzu galda klāšana un ēdienkartes sastādīšana   
2.1.  Vinegrets indiešu gaumē   
2.2.  kokteiļsalāti   
Darba fragmentsAizvērt

Īpaša uzmanība jāpievērš kāzu galda klājumam, jo tas kopā ar telpas rotājumu palīdz radīt vienreizēju, neaizmirstamu svētku noskaņu.Kāzās nav pieļaujama galda klāšana vairākās telpās. Lai viesi justos ērti, vienai vietai pie kāzu galda jāparedz 60cm, bet jaunajam pāris - 70 līdz 80cm. Sarindojot krēslus, tie jāliek cits pie cita ar nelielu atstarpi, lai piesēšanās brīdī tos varētu izcelt. Vajadzības gadījumā var izmantot solus.

Kāzu galda klāšana atkarīga no tā, ko paredz rīkotāji - siltas vai aukstas vakariņas, pusdienas un aukstas vakariņas, kafiju. Kāzu galda klāšanai izmanto vienkrāsainus galdautus: vasarā - baltus vai tonētus, ziemā - siltās krāsās (piemēram, oranžus).Vēlams, lai galds nav raibs, tas nedrīkst radīt salasītības iespaidu, tāpēc traukiem jābūt vienādiem un pieskaņotiem galdautam.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants