Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Uzturs', 1.
  • Prezentācija 'Uzturs', 2.
  • Prezentācija 'Uzturs', 3.
  • Prezentācija 'Uzturs', 4.
  • Prezentācija 'Uzturs', 5.
  • Prezentācija 'Uzturs', 6.
  • Prezentācija 'Uzturs', 7.
  • Prezentācija 'Uzturs', 8.
  • Prezentācija 'Uzturs', 9.
  • Prezentācija 'Uzturs', 10.
  • Prezentācija 'Uzturs', 11.
  • Prezentācija 'Uzturs', 12.
  • Prezentācija 'Uzturs', 13.
  • Prezentācija 'Uzturs', 14.
  • Prezentācija 'Uzturs', 15.
  • Prezentācija 'Uzturs', 16.
  • Prezentācija 'Uzturs', 17.
  • Prezentācija 'Uzturs', 18.
  • Prezentācija 'Uzturs', 19.
  • Prezentācija 'Uzturs', 20.
  • Prezentācija 'Uzturs', 21.
  • Prezentācija 'Uzturs', 22.
  • Prezentācija 'Uzturs', 23.
  • Prezentācija 'Uzturs', 24.
  • Prezentācija 'Uzturs', 25.
  • Prezentācija 'Uzturs', 26.
  • Prezentācija 'Uzturs', 27.
  • Prezentācija 'Uzturs', 28.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Uzturlīdzekļi un uzturvielas   
  Veselīga uztura pamati   
  Uztura piramīda   
  Ēdienreizes   
  Ūdens   
  Graudaugu produkti   
  Olas   
  Sagatavošanās darbam virtuvē   
Darba fragmentsAizvērt

Ēdienreizes
Lai uzņemtās uzturvielas tiktu labāk izmantotas,
jāievēro vairāki nosacījumi.
Viens no tiem ir noteiktas ēdienreizes.
Veselam cilvēkam būtu jāēd 4 reizes dienā!
Starplaikiem starp ēdienreizēm jābūt no 2 – 6
stundām, naktīs pārtraukums 8 – 12 stundas.
Ļoti neveselīgi, ja cilvēks ēd tikai vienu vai divas reizes
dienā, pārējā laikā nomācot ēstgribu ar saldumiem vai gāzētiem dzērieniem. Šādi kuņģis tiek pārslogots un var attīstīties gremošanas orgānu darbības traucējumi un slimības.

Graudaugu produkti
Graudaugu produkti ir vissvarīgākā uztura grupa, jo
tajā ir ogļhidrāti, šķiedrvielas, kalcijs, dzelzs, B grupas
vitamīni un proteīni.
Graudaugu produkti ir gan graudi, gan no šiem
graudiem iegūtie pārtikas produkti.

Darbam virtuvē piemērots viegli mazgājams
kokvilnas vai linu apģērbs.
Vienmēr jābūt tīrām rokām. Rokas jāmazgā ar ūdeni
un ziepēm.
Uzsākot darbu virtuvē, vienmēr
jāapsien priekšauts. Tā tavs
apģērbs tiks pasargāts no visiem
iespējamiem traipiem – tauku, sulas u.c.…

Atlants