-
Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 4 | |
Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums | 5 | |
Apmeklētāju skaita aprēķins | 6 | |
Sortimenta minimuma sastādīšana | 7 | |
Porciju skaita aprēķins | 9 | |
Ēdienkartes sastādīšana | 11 | |
Ēdienu tehnoloģisko karšu sastādīšana | 13 | |
Ēdienu sortimenta izvērtējums | 20 | |
Dienā nepieciešamo pārtikas produktu aprēķins un kopējās izmaksas | 25 | |
Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums | 36 | |
Secinājumi | 37 | |
Izmantotā literatūra | 38 |
Jebkurš uzņēmums uzsākot savu darbību domā par peļņas gūšanu. Lai gūtu peļņu, jānodrošina labs serviss klientiem, līdz ar to biznesa ideja gūs panākumus. Apkārtnē, kur atrodas bistro, konkurences nav, jo tuvākā apkārtnē neatrodas neviena ēdināšanas iestāde.
Ēdināšanas uzņēmuma veids ir restorāns „Chevaliers” , kurš atrodas Vecrīgā, Peldu ielā 23, viesnīcā „Ainavas Boutique Hotel”.
Mērķauditorija šim restorānam ir viesnīcas klienti un apkārt esošo biroju darbinieki. Protams, ka ir apmeklētāji, kas vienkārši tāpat vien garām ejot ieiet padzert tēju un paēst. Tā kā ir iespēja ēdienu paņemt līdz, tad cilvēki to arī izmanto. Piemēram, lai savā darba vietā vai mājās paēstu, cilvēks var pasūtīt iepriekš ēdienu līdzņemšanai vai arī nopirkt uz vietas un paņemt līdz.
Restorāna kopējais vietu skaits ir 40. Pie viena galda var sēdēt 2-6 cilvēki.
Ēdināšanas uzņēmuma darba laiks ir no 1200 – 2300. Virtuves darba laiks ir no 1000 - 2230.
Galveno ēdienu, dzērienu grupas, ko piedāvā restorāns ir: aukstie ēdieni, zupas, siltie ēdieni, karstie dzērieni, aukstie bezalkaholiskie dzērieni, konditorejas izstrādājumi. Konditorejas izstrādājumi tiek pasūtīti, jo uz vietas netiek cepti.…
Ievads Viens no galvenajiem ēdināšanas uzņēmuma uzdevumiem ir nodrošināt patērētājus ar kvalitatīvu ēdienu. Šajā darbā tiek sastādīta ēdienkarte attiecīgam uzņēmuma veidam – restorānam. Līdz ar to izejvielām jābūt vienmēr gatavām uz vietas, lai varētu uzreiz pagatavot pasūtīto ēdienu. Ēdienkartei ir liela nozīme, jo cilvēks, lai uzņemtu visas nepieciešamās uzturvielas, ir jābūt sabalansētam uzturam. Svarīgi ir aprēķināt izejvielu daudzumu katram ēdienam, lai zinātu cik daudz nepieciešams pasūtīt izejvielas.