Krēmi
Krēmi ir p/f ar lielu uzturvērtību, jo tajos daudz cukura, tauku un olbaltumvielu, kā ari vērtīgu vitamīnu un minerālvielu.
Krēmus izmanto konditorejas izstrādājumu – kūku, tortu un citu gabalizstrādājumu – pildīšanai un rotāšanai.
Krēmi ir visiecienītākais un visvairāk izmantotais rotāšanas p/f.
Krēmiem ir patīkama garša, var piešķirt jebkūru garšu niansi un no tiem var izveidot jebkuru ieceri, piemēram:
Ziedus, bumbiņas, lapiņas, sirsniņas, burtus, ciparus un daudz ko citu.
Atkarībā no izmantojamājām izejvielām un lietošanas krēmus var iedalīt:
Sviesta krēmi
Krēmi, ko gatavo no piena vai piena pārstādes produktiem
Olbaltuma krēmi
Sāļie krēmi…