Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 1.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 2.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 3.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 4.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 5.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 6.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 7.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 8.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 9.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 10.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 11.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 12.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 13.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 14.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 15.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 16.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 17.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 18.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 19.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 20.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 21.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 22.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 23.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 24.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 25.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 26.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 27.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 28.
  • Prezentācija 'Mērces un saldie ēdieni', 29.
Darba fragmentsAizvērt

Mērces ir šķidras, pusbiezas vai biezas ēdienu piedevas, kas papildina auksto, otro vai saldo ēdienu.
Ar mērcēm var regulēt ēdienu uzturvērtību. tauki mērcēs ir emulģēti, tāpēc tie viegli asimilējas organismā. Mērces var gatavot arī bez taukiem.
Mērces iedala:
- karstajās;
- aukstajās;
- saldajās.
Ar labām mērcēm var
izcelt ēdiena garšu, ar
sliktām-to sabojāt.
Karstās mērces
Ir pamatmērces un no tām atvasinātas mērces.
Mērču atvasināšanai izmanto
- garšsaknes;
- augļus, ogas;
- sēnes;
- vīnus;
- olas u.c. produktus.
Mērces var paskābināt, pievienojot citronu sulu, citronskābi u. c. produktus.
Pamatmērces
•Miltu mērces;
•Siera mērces;
•Augu valsts produktu mērces;
•Sviesta mērces.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants