Vērtējums:
Publicēts: 20.06.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Nacionālā virtuve Spānijā un Latvijā', 1.
  • Referāts 'Nacionālā virtuve Spānijā un Latvijā', 2.
  • Referāts 'Nacionālā virtuve Spānijā un Latvijā', 3.
  • Referāts 'Nacionālā virtuve Spānijā un Latvijā', 4.
  • Referāts 'Nacionālā virtuve Spānijā un Latvijā', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Laikam ejot latviešu virtuve ir mainījusies, aizgūstot un mainot ēdienus citu tautu kultūru ietekmē. Mūsdienās latvieši gan vāra boršču un taisa rosolu (slāvu tautu nacionālie ēdieni), gan Jāņos cep šašliku, un Ziemassvētkos piparkūkas (raksturīgas Vācijas kultūrai), bet tradicionālā latviešu virtuve kopumā bija bez izteiktām garšvielām, garšas uzlabošanai parasti tika lietoti sīpoli, ķiploki un ķimenes, saldināšanai - medus.
Ikdienā, ēdienu pagatavošanai, galvenokārt izmantoja labību – auzas, prosu, grūbas, rudzus, kviešus un miežus. No tās cepa maizi un vārīja putras. Tāpat ēdiena sagatavošanā izmantoja arī kaņepes, skābenes, zirņus, pupas, rāceņus, kāļus, kāpostus, bietes, rutkus, ķirbjus, burkānus un kartupeļus.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants