-
Ēdināšanas pakalpojumu specialitāte
Prakses atskaite26 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība, Uzņēmējdarbība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
Darbs virtuvē | 4 | |
Ēdienu gatavošanas darbā pielietojamo tehnoloģisko iekārtu vispārīgs raksturojums | 9 | |
Darbs konditorejas cehā | 10 | |
Darba organizācija un viesu apkalpošana ĒU | 12 | |
Galda trauku, piederumu izvēle un izmantošana galda klājumos | 13 | |
Zāles sagatavošana viesu uzņemšanai | 15 | |
Apmeklētāju sagaidīšana un apkalpošana | 16 | |
Ēdināšanas uzņēmuma darba plānošana | 21 | |
Uzskaite un analīze ĒU | 22 | |
Pašvērtējums un secinājumi | 24 | |
Pielikums | 25 |
Pašvērtējums un secinājumi
Izejot šo kvalifikācijas praksi, secinājumi ir daudzi un dažādi. Tiešām noderīga bija iepriekš apgūtā skolas prakse, jo ejot kvalifikācijas praksi, nebija viss jāsāk, tā teikt, no jauna. Varēju jau parādīt, ko maku. Kā arī iemācījos daudz ko jaunu un noderīgu, kas tiešām noderēs tālākajā dzīvē.
Esmu sapratusi to, ka pavāra profesija nav viegla un priekš manis tomēr ir mazliet par grūtu. Pavāram tiek uzticēts ļoti daudz un viņam jāmāk izpatikt visiem. Kā arī jāatceras daudz ēdienu receptes un visam jārit kā plānots. Laiks ir ļoti ierobežots. Viss jādara ātri un perfekti.
Man, kā praktikantam, bija uzticēti daudzi darbi. Visbiežāk bija jādara tādi darbi, ko pavārs pats nevarēja izdarīt, jo nebija laika, vai bija aizņemts darot ko citu. Bija arī jāgatavo, jānodekorē un jāpasniedz otrie ēdieni un saldie ēdieni, ja pavāram bija jātaisa suši pasūtījums vai banketu ēdieni.
Vadītāja bija ļoti saprotoša. Ar viņu bija viegli komunicēt un dažkārt arī sastrādāties. Bieži izteica uzslavas. Parādīja ar kādiem un kā jāstrādā ar dažāda veida dokumentiem, piemēram pavadzīmēm un kases čekas grāmatu, ko iepriekš biju jau apguvusi skolā, tāpēc visu bija vieglāk saprast.
Galu galā biju ļoti pamierināta, ka izvēlējos tieši šo kafejnīcu, kā savu prakses vietu. Ļoti ātri apradu ar telpām un to iekārtojumu, kā arī ar ēdienu gatavošanas paņēmieniem. Ātri iedzīvojos kolektīvā. Apguvu arī vairākas dažādas un noderīgas idejas galdu klāšanā un viesu apkalpošanā.
…
Kvalifikācijas prakses atskaite par ēdināšanas uzņēmumu. Saturs: 3.lpp – Ievads 4.lpp – Darbs virtuvē 9.lpp - Ēdienu gatavošanas darbā pielietojamo tehnoloģisko iekārtu vispārīgs raksturojums 10.lpp – Darbs konditorejas cehā 12.lpp - Darba organizācija un viesu apkalpošana ĒU 13.lpp - Galda trauku, piederumu izvēle un izmantošana galda klājumos 15.lpp - Zāles sagatavošana viesu uzņemšanai 16.lpp - Apmeklētāju sagaidīšana un apkalpošana 21.lpp - Ēdināšanas uzņēmuma darba plānošana 22.lpp – Uzskaite un analīze ĒU 24.lpp - Pašvērtējums un secinājumi 25.lpp - Pielikums