Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Maize', 1.
  • Referāts 'Maize', 2.
  • Referāts 'Maize', 3.
  • Referāts 'Maize', 4.
  • Referāts 'Maize', 5.
  • Referāts 'Maize', 6.
  • Referāts 'Maize', 7.
  • Referāts 'Maize', 8.
  • Referāts 'Maize', 9.
  • Referāts 'Maize', 10.
  • Referāts 'Maize', 11.
  • Referāts 'Maize', 12.
  • Referāts 'Maize', 13.
Darba fragmentsAizvērt

Diplomprojektā projektētā maizes ceptuve “Kalnāji” atrodas Vidzemes novadā Madonas pilsētā. Ceptuvē “Kalnāji” paredzēts saražot 4150 kg maizes diennaktī. Piedāvātais produkcijas sortiments ir:
Kviešu maize ”Rika”
Kviešu maize ar mandelēm
Kviešu maize ar klijām
Rudzu saldskābmaize
Rudzu maize ”Brūklene”
Rudzu maize ”Madara”
Jauns produkts-hamburgermaizīte ar graudu maisījumu
Ar laiku ir domāts produkcijas sortimentu paplašināt.
Maize ir galvenais cilvēku uztura produkts. Pamata izejvielas maizes rūpniecībā ir rudzu un kviešu dažāda maluma un kvalitātes milti un dažādas papildizejvielas, kas uzlabo izstrādājumu garšu un maina uzturvērtību, enerģētisko vērtību.
Diplomprojektā maizes gatavošanai izmantos tradicionālos ražošanas tehnoloģiskos procesus, pievienojot dažādas papildus izejvielas.
Lai spētu izpildīt plānoto diennakts ražošanas jaudu, ceptuve strādās divās maiņās.
Maizes ceptuves telpas iekārtotas rekonstruējot jau esošas telpas, kas dod zemākas celtniecības izmaksas. Pārtikas tehnoloģiskās iekārtas būs jaunas un izvietotas telpās atbilstoši maizes ražošanas tehnoloģiskajām plūsmām.
Projektējot maizes ražošanas uzņēmumu tika aprēķināti teorētiskie gada ieņēmumi, izmaksas un tīra gada peļņa. Lai īstenotu iecerētās idejas, nepieciešams ņemt kredītu.
Latvijā konkurence maizes tirgū ir liela, lai veiksmīgi iesaistītos tirgū, varētu pazemināt produktu cenas, saistoši noformēt iesaiņojumu un galvenais nodrošināt maizes izstrādājumu kvalitāti, kurš ir viens no galvenajiem rādītājiem pēc kura pircējs izvērtēs vai arī turpmāk iegādāties tieši šo produktu.
Maizes izstrādājumi ir galvenie uztura produktu. Maize ir ogļhidrātu un augu olbaltumvielu produkts, bet tā kā gatavojot maizi tiek pievienotas dažādas papildizejvielas, tad tās vēl papildina tās uzturvērtību. Ogļhidrāti, organismā:dod enerģiju, veido šūnas, palīdz organismam izmantot citas vielas, rada enerģijas rezervi. Olbaltumvielas:veido šūnas, rada organismam aizsargvielas pretinfekcijām, piedalās vielmaiņas procesos. Balastvielas- ogļhidrāti, kuri organismā nesadalās un neuzsūcas, - tātad nedod enerģiju, bet: veicina zarnu darbību, mazina kaitīgu vielu iedarbību, samazina holesterīna līmeni asinīs, palielina uzturvielu uzsūkšanos, uzlabo zarnu mikrofloru.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants