Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Grieķu nacionālā virtuve', 1.
  • Konspekts 'Grieķu nacionālā virtuve', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Grieķija ir zeme, kur izgudroti gan ambrozija un nektārs, gan arī velnarutka dzira. Gluži likumsakarīgi, tāpat kā citās jomās, arī kulinārijā ir daudz smalku, izmeklētu ēdienu.
Izplatītākais grieķu nacionālais ēdiens ir phas-soláda, tā ir pupiņu, burkānu un tomātu biezzupa – virums, kas nodrošina sātīgu maltīti, īpaši, ja papildināts ar kūpinātām siļķēm. Savukārt svētdienas un svētku galdā visbiežāk pasniedz uz iesma ceptu maigu jēru vai kazlēnu kopā ar gaļas buljonā sautētiem kartupeļiem.
Katrā novadā netrūkst īpašu vietējo recepšu – sulīgi gaļas ēdieni, kurus gatavo ar dažādiem riekstiem un kaltētiem augļiem; pīrāgi, kuros starp vafeļplānas, kraukšķīgas, trauslas mīklas kārtām atrodami neparasti pildījumi; krāsaini pildīti dārzeņi – tomēr ikdienā parasti ceļ galdā sacepumus un sautējumus.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants