Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.08.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
  • Prakses atskaite '"Spilva" ražotās tomātu mērces un ketčupi', 1.
  • Prakses atskaite '"Spilva" ražotās tomātu mērces un ketčupi', 2.
  • Prakses atskaite '"Spilva" ražotās tomātu mērces un ketčupi', 3.
  • Prakses atskaite '"Spilva" ražotās tomātu mērces un ketčupi', 4.
  • Prakses atskaite '"Spilva" ražotās tomātu mērces un ketčupi', 5.
Darba fragmentsAizvērt

4. Kopš 2015.gada sākuma un turpmāk visas Spilvā ražotās tomātu mērces tiek pagatavotas bez konservantiem. Tas ir tāpēc, ka darbu ir sācis pasterizācijas tunelis jeb termotunelis, kas uzņēmumam ļauj palielināt pasterizēšanas jaudu par 50%.[3.]
Tomātu mērcei nav jābūt pārāk škidrai, tad tas norāda uz to, ka tomātu mērci ir ilgi maisījuši, līdz tomātu pasta ir sajaukusies ar ūdeni, veidojot viendabīgu masu. Pērkot ketčupus vai tomātu mērces ir jāskatās uz produkta konsistenci, kas arī liecina par tomātu esamību vai neesamību produktā. Kā arī , ja pakratot pudeli, tajā šķīdums sajaucas ar cieto daļu, tas liecina par to, ka dotais produkts vai nu ilgu laiku stāv veikalā vai arī nepija pietiekami labi ievēroti pasterizēšanas noteikumi. Ja mērcei vai ketčupam ir aizdomīga krāsa, tad vai nu tomāti bija ņemti nepietiekoši nogatavojušies vai arī pārāk nogatavojušies, kas noved pie pārlieka šķīduma veidošanās ražošana procesa laikā. Tas pats ir attiecināms arī uz ketčupiem.

Atlants