Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Maisīšanas tehnoloģijas un to nozīme sviesta ražošanā', 1.
  • Referāts 'Maisīšanas tehnoloģijas un to nozīme sviesta ražošanā', 2.
  • Referāts 'Maisīšanas tehnoloģijas un to nozīme sviesta ražošanā', 3.
  • Referāts 'Maisīšanas tehnoloģijas un to nozīme sviesta ražošanā', 4.
  • Referāts 'Maisīšanas tehnoloģijas un to nozīme sviesta ražošanā', 5.
  • Referāts 'Maisīšanas tehnoloģijas un to nozīme sviesta ražošanā', 6.
  • Referāts 'Maisīšanas tehnoloģijas un to nozīme sviesta ražošanā', 7.
  • Referāts 'Maisīšanas tehnoloģijas un to nozīme sviesta ražošanā', 8.
  • Referāts 'Maisīšanas tehnoloģijas un to nozīme sviesta ražošanā', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Sviesta ražošana    4
  Separācija    4
  Krējuma pasterizācija    4
  Krējuma dzesēšana    5
  Krējuma sakulšana sviesta graudos    5
  Sviesta graudu skalošana    6
  Sviesta sālīšana    6
  Sviesta atspaidīšana (mehāniskā apstrāde)    6
  Maisīšana    7
  Mehāniskā maisīšana    7
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Maisīšanai ir būtiska nozīme sviesta ražošanā, lai nodrošinātu aizsardzību pret bojāšanos, sviesta labo īpašību saglabāšanu un gatavā produkta viendabīgumu. Sviesta izgatavošanai paredzētā krējuma maisīšanai jābūt tādai, lai sviesta tauku lodītes netiktu sasmalcinātas, t.i., maisīšana nedrīkst būt agresīva. Sviesta ražošanas procesā tiek izmantotas dažādas maisīšanas tehnoloģijas, atkarībā no izvēlētās sviesta ražošanas metodes, no sviesta veida un katra ražošanas uzņēmuma tehnoloģiskajām iespējām.

Autora komentārsAtvērt
Atlants