Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.08.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Vīni', 1.
Darba fragmentsAizvērt

Par vīnogu vīniem dēvē alkoholiskos dzērienus, kurus iegūst saraudzējot vīnogu sulu. Tiem ir teicamas garšas īpašības, tie satur glikozi, fruktozi, organiskās skābes, vitamīnus, minerālvielas, miecvielas, krāsvielas, aromātiskās vielas.
Kvalitāte. Vīnam jābūt bez duļķiem, bez nogulsnēm (tas neattiecas uz ilgi noturētiem sarkanvīniem). Vīnam jāatbilst tipam, markām un jābūt noteiktā krāsā. Balto vīnu krāsa var būt gandrīz bezkrāsaina, no bāli dzeltenas līdz zeltainai vai dzintarainai nokrāsai. Sarkano vīnu krāsa norāda uz vīna vecumu, jauno vīnu krāsa ir tumšāka, vecākiem kļūst gaišāka (granātsarkana, ķiršsarkana). Vīnam ir jābūt ar noteiktu aromātu un garšu buķeti. Garšas ilgums raksturo vīna kvalitāti, jo labāks vīns, jo ilgāka pēcgarša.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants