Vērtējums:
Publicēts: 05.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 1.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 2.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 3.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 4.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 5.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 6.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 7.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 8.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 9.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums    4
1.1.  Higiēnas faktori    4
1.2.  Ēka un iekārtas    4
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    5
2.  Ūdens apgāde    5
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas    6
4.  Apgaismojums    6
5.  Ventilācija    6
6.  Ģērbtuves un tualetes    7
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    7
8.  Iekārtas un darba rīki    7
9.  Ražošanas un higiēnas prasības    8
10.  Personāla higiēna    8
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    9
12.  Pārtikas atkritumi    10
  Secinājumi un priekšlikumi    11
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Konkrētais uzņēmums daļēji atbilst pārtikas apriti reglamentējošo aktu prasībām
Tiek ievēroti svarīgākie noteikumi un sanitārās higiēnas prasības, taču tas nenodrošina veiksmīgu un drošu uzņēmuma darbību
Uzņēmuma ēka ir jāiežogo, lai atrašanās vieta tiktu novērtēta pozitīvi no pārtikas drošuma viedokļa
Jāmēģina novērst plūsmu krustpunkti uzņēmumā
Gaisa kondicionieri būtu jānovieto arī viesu apkalpošanas zālēs, lai vasarā nodrošinātu atbilstošu gaisa temperatūru
Darbinieku ģērbtuvēs pakaramo vietā jāievieto skapīši apģērbu uzglabāšanai, lai visu darbinieku apģērbi netiktu uzglabāti uz viena pakaramā
Jāprecizē tīrīšanas un dezinfekcijas plāni, jo visām telpām šis plāns nevar būt identiski vienāds
Jāizveido tīrīšanas – dezinfekcijas plāns apmeklētāju telpām
Jāizveido higiēnas prasības darbiniekiem pirms darba uzsākšanas un darba laikā, kas jāievēro.

Autora komentārsAtvērt
Atlants