Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Grieķu ēdieni', 1.
  • Referāts 'Grieķu ēdieni', 2.
  • Referāts 'Grieķu ēdieni', 3.
  • Referāts 'Grieķu ēdieni', 4.
  • Referāts 'Grieķu ēdieni', 5.
  • Referāts 'Grieķu ēdieni', 6.
  • Referāts 'Grieķu ēdieni', 7.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Klasiskie grieķu ēdieni un to sastāvdaļas    3
3.  Paņēmieni    4
4.  Receptes    5
5.  Izmantotā literatūra    7
Darba fragmentsAizvērt

Grieķija, manuprāt, ir viena no skaistākajām un interesantākajām valstīm Eiropā. Tā atrodas sauso subtropu joslā ( karstas, sausas vasaras, maigas, lietainas ziemas). Šāds klimats ir piemērots gan vīnkoku, gan olīvkoku, gan tabakas un citu eksportkultūru audzēšanai, to viņi prasmīgi izmanto. Šī augu dažādība ir palīdzējusi veidot grieķu pamatēdienus.
Grieķi dzīvē mīl vienkāršas lietas: sauli, jūru un svaigu gaisu. Viņiem, protams, patīk labi paēst. To var spriest arī pēc vēsturiskajām filmām, cik krāšns izskatās galds un daudzveidīgs pārtikas klāsts. Pēc gadsimtiem ilgas eksperimmentēšanas viņi ir izveidojuši izsmalcinātu virtuvi, kas ir iecienīta visā pasaulē. Valsts atrašanās vieta izskaidro, kāpēc grieķu kulinārijas mākslu pozitīvi ietekmējuši gan Austrumi, gan Rietumi. Starp populārākajām ēdienu sastāvdaļām noteikti minama olīvu eļļa, svaigi tomāti, citroni un ķiploki.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants