Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 1.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 2.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 3.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 4.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 5.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 6.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 7.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 8.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 9.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 10.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 11.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 12.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 13.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 14.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 15.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 16.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 17.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 18.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 19.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 20.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 21.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 22.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 23.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 24.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 25.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 26.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 27.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 28.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 29.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 30.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 31.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 32.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 33.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 34.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 35.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 36.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 37.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 38.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 39.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 40.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 41.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 42.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 43.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 44.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 45.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 46.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 47.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 48.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 49.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 50.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 51.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 52.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 53.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 54.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 55.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 56.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 57.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 58.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 59.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 60.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 61.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 62.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 63.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 64.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 65.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 66.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 67.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 68.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 69.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 70.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 71.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 72.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 73.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 74.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 75.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 76.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 77.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 78.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 79.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 80.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 81.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 82.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 83.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 84.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 85.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 86.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 87.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 88.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 89.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 90.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 91.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 92.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 93.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 94.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 95.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 96.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 97.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 98.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 99.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 100.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 101.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 102.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 103.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 104.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 105.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 106.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 107.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 108.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 109.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 110.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 111.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 112.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 113.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 114.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 115.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 116.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 117.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 118.
  • Referāts 'Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskais projekts', 119.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    3
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins    4
3.  Porciju skaita aprēķins    5
4.  Sortimenta minimuma sastādīšana - Ēdienkarte    6
5.  Tehnoloģiskās kartes, shēmas    8
  Aukstās uzkodas, salāti    8
  Zupas    25
  Otrie ēdieni    30
  Dārzeņu ēdieni    43
  Makaronu ēdieni    44
  Saldie ēdieni    46
  Piedevas    58
  Garšvielu aprēķins, zaļumu p/a    64
6.  Izvēles ēdienkartes sastādīšana    65
7.  Kopējais ēdienu pagatavošanai nepieciešamo produktu daudzums    67
  Auksto ēdienu pagatavoš. nepiecieš. prod. daudz.    68
  Otro ēdienu pagatavoš. nepiecieš. prod. daudz.    69
  Saldo ēdienu pagatavoš. nepiecieš. prod. daudz.    70
  Zupu pagatavoš. nepiecieš. prod. daudz.    71
  Piedevu pagatavoš. nepiecieš. prod. daudz.    72
  Karsto un auksto dzērienu pagatavoš. nepiecieš. prod. daudz.    72
8.  Aitas liemeņa izvērtēšana un izmantošana    73
  Aitas liemeņa izvērtējums un sadalījums    73
  Aitas liemeņa daļu izvērtējums    74
  Aitas liemeņa kulinārais sadalījums un gaļas iznākums %    75
  Gaļas ēdienu iznākums    76
  Kalkulācijas kartes un tehnoloģiskās shēmas    77
9.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums    82
  Produktu uzglabāšanai nepieciešamie parametri    83
10.  Secinājumi    84
11.  Izmantotā literatūra    85
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā apskatītā kafejnīca – bārs atrodas blīvi apdzīvotā ciematā. Lai gan paralēli šajā vietā darbojas vēl sešas ēdināšanas vietas, taču tad, kad šī kafejnīca tika atvērta, nevienā no pārējām ēdināšanas vietām nebija viesmīļu apkalpošanas un pietiekami plašas ēdienkartes, tādēļ tika ieviesta viesmīļu apkalpošana pie galdiņiem un plaša ēdienkarte, lai apmierinātu jebkura gardēža gaumi. Tā kā šī apdzīvotā vieta atrodas labā ģeogrāfiskajā stāvoklī no Rīgas, ar labu satiksmi, kā arī tas, ka uz vietas atrodas daudz darbavietu, bija iemesls cerēt, ka ir iespējams pievilināt kā vietējos apmeklētājus, tā arī klientus no citām tuvējām apdzīvotajām vietām. Un lai gan tagad divos no apkārtnē esošajiem uzņēmumiem ir ieviesta daļēja viesmīļu apkalpošana un uzlabotas ēdienkartes, tomēr sekojot līdzi klientu vēlmēm un jaunākajām tendencēm ēdienu gatavošanā, kā arī atceroties un ceļot gaismā jau aizmirstas receptes, ir panākts lielisks rezultāts – šī tagad ir viena no iecienītākajām ēdināšanas un atpūtas vietām tuvākajā apkārtnē.
Šajā kafejnīcā ir darīts viss, lai klients justos ērti un labi - virtuves darba laiks ir ieplānots ilgāks, nekā citur(līdz plkst.23), lai varētu piesaistīt klientus, kuri vēlas pavakariņot krietni vēlākā vakara stundā. Ir ļoti plašs ēdienu un dzērienu klāsts, cenas ir pielāgotas dažādiem materiālajiem līmeņiem, ir dažāda lieluma galdi - 2, 4 un 6 cilvēkiem, ir trīs atdalītas “istabiņas”, kurās ietilpst lielāks cilvēku skaits, nekā pie galda - 6 – 12 cilvēku, ir atsevišķa banketu zāle ar kamīnu - līdz 30 cilvēkiem, kopā vienlaicīgi iespējams uzņemt un apkalpot 90 – 100 viesu, kuri tiek apkalpoti gan pie bāra letes, gan arī viesmīļi tos apkalpo pie galdiņiem. Lai palielinātu klientu skaitu, tiek gatavoti ēdieni līdznešanai, kā arī klāti banketu galdu klājumi(ar viesmīļu apkalpošanu un bez tās) un izbraukuma ēdināšanas un tirdzniecības pasākumi, kuri savukārt kalpo par lieliskas mutiskās reklāmas avotiem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants