Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Prečziniskais raksturojums | 4 |
2. | Uzturvērtība | 5 |
3. | Ēdienu iedalījums | 6 |
4. | Izejvielu pirmapstrāde | 7 |
5. | Kartupeļu siltapstrāde | 10 |
6. | Ēdienu gatavošanas tehnoloģija | 14 |
7. | Ēdienu pasniegšanas raksturojums | 16 |
Secinājumi | 17 | |
Izmantotā literatūra | 18 |
SECINĀJUMI
1. Kartupeļi ir ļoti populāri dārzeņi, tāpēc arī informācija par tiem ir ļoti plaša un viegli pieejama;
2. Kartupeļi izceļas ar lielu ogļhidrātu saturu, tāpēc tie ir patstāvīgs pārtikas produkts, kurus uzturā var izmantot kā pamatēdienu;
3. Kartupeļiem ir salīdzinoši augstāka enerģētiskā vērtība nekā citiem dārzeņiem;
4. Šie dārzeņi gan pēc formas, gan ķīmiskā sastāva, gan arī pēc īpašībām ir piemēroti dažādiem siltapstrādes veidiem;
5. Kartupeļi tiek izmantoti gan ēdienu gatavošanā, gan kā ārstnieciskie līdzekļi un arī kosmētikā;
6. Kartupeļi ir salīdzinoši lēts produkts.
…
Kartupeļi ir dārzeņi, kuri pie mums Latvijā tiek saukti par otru maizi, Latvijā ir pieejamas dažādas kartupeļu šķirnes, kuras atšķiras gan pēc garšas, gan arī pēc cietes satura tajos. Ēdināšanas uzņēmumus tie tiek piedāvāti plašā sortimentā, sākot jau no uzkodām, kur daudzi salāti nav iedomājami bez kartupeļiem, un beidzot ar pamatēdieniem, kuri pagatavoti no kartupeļiem, kā, piemēram, dažādas kartupeļu biezputras, kas ir ļoti sātīgi ēdieni un arī kartupeļu sacepumi, kas parādās aizvien daudzveidīgākajās variācijās. Darba tēma ir kartupeļi un to ēdieni. Mērķis ir iepazīties ar kartupeļu pagatavošanas iespējām un ēdienu gatavošanas tehnoloģiju attiecībā uz šiem dārzeņiem.