Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 1.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 2.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 3.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 4.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 5.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 6.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 7.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 8.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 9.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 10.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 11.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 12.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 13.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 14.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 15.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 16.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 17.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 18.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 19.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 20.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 21.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 22.
  • Referāts 'Sviesta ražošanas tehnoloģijas un kontrole', 23.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Sviesta ķīmiskais sastāvs    4
1.2.  Sviesta izturība un glabāšanas paņēmieni    5
1.2.  Sviesta ražošanas tehnoloģija    8
1.2.1.  Tehnoloģisko operāciju secība sviesta ražošanai ar kulšanas metodi    8
1.2.2.  Sviesta ražošana ar plūsmas metodi    10
1.2.3.  Sviesta ražošana bez veltņu sviesta gatavotājos    11
1.2.4.  Sviesta skalošana    12
2.  Eksperimentālā daļa    14
2.1.  Ūdens satura noteikšana sviestā    14
2.2.  Pārtikas ūdens satura noteikšana sviestā    16
2.3.  Sāls satura noteikšana sviestā    17
2.4.  praktiskais darbs laboratorijā    19
  Nobeigums    21
  Secinājumi    21
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās ir pieejams ļoti liels un dažāds piena tauku jeb sviesta klāsts. Daudzi cilvēki nereti no lielā klāsta - apjūk un nopērk nekvalitatīvu un neveselīgu sviestu. Ļoti svarīgi zināt sviesta ķīmisko sastāvu un atšķirību no piena, augu tauku pastas. Ja cilvēki zinātu, kādas ir sviesta sastāvdaļas un kāda ir nozīme bioloģisko procesu uzturēšanai, tad viņi noteikti uzturā lietotu daudz vairāk sviestu nekā līdz šim. Izstrādājot kursa darbu pārtikas ķīmijā, tika izvirzīts mērķis – apgūt galvenos sviesta ražošanas principus un sviesta analīzes metodes. Lai varētu veiksmīgi izstrādāt kursa darbu un sasniegt galveno mērķi, par sviesta ražošanas tehnoloģiju un kontroles procesiem virzīti, šādi uzdevumi:
1. uzzināt sviesta ķīmisko sastāvu;
2. veikt laboratorijas darbu ar sviestu;
3. izprast sviesta ražošanas tehnoloģiju;
4. uzzināt kontrolējamās vielas sviestā;
5. apskatīt sviesta ražošanas kombinātu;
6. iepazīties ar literatūru;
7. apzināt analīžu metodes un to atšķirības;
8. veikt secinājumus ar iegūtajiem rezultātiem;
9. uzrakstīt darbu par paveikto. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants