Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 1.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 2.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 3.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 4.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 5.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 6.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 7.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 8.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 9.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 10.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 11.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 12.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 13.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 14.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 15.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 16.
  • Paraugs 'Norvēģu tautas nacionālā virtuve', 17.
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
Norvēģijas restorānos tiek piedāvāti pat izsmalcināti, tostarp eksotiski starptautiski ēdieni. Norvēģijā noteikti ir jānogaršo tādi norvēģu tradicionālie ēdieni kā jēra gaļas un kāpostu sautējums, marinēts lasis („Gravlaks”), klimpas („Kumle”) vai ziemeļbrieža gaļa.
Norvēģu virtuves pamatā ir zivis un jūras produkti. Vispopulārākās ir mencas, pagatavotas visdažādākajos veidos, sālītas siļķes ar kartupeļu piedevām, cepts vai kūpināts lasis, ceptas butes un ātes, dažādi pagatavota forele, vārītas krevetes, kā arī vaļa gaļa. Ļoti liela nozīme šeit ir pienam, to norvēģi lieto ļoti lielā daudzumā. Par delikatesi tiek uzskatīts kazas siers, kā arī lācenes.
Plaši tiek lietoti arī gaļas produkti – dažādi steiki, cepeši, šniceles, savvaļas dzīvnieku gaļa, putnu gaļa. Populāras ir arī dažāda veida putras.
No dzērieniem visiecienītākais ir kafija, kuru lieto ļoti lielos daudzumos, kā arī kefīrs, jogurti un dažādu augļu kompoti. No alkoholiskajiem dzērieniem populārākie ir alus, viskijs, degvīns, džins un dažādi liķieri.


Autora komentārsAtvērt
Atlants