Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 1.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 2.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 3.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 4.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 5.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 6.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 7.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 8.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 9.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 10.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 11.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 12.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 13.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 14.
  • Prezentācija 'Skābais krējums', 15.
Darba fragmentsAizvērt

Krējums ir bagāts ar A un D vitamīniem, tādēļ ļoti noderīgs bērnu un slimnieku uzturā.
Krējuma uzturvielas organisms labi izmanto.
Satur:
no 10 - 40% piena tauku,
2,4 – 2,8% olbaltumvielu;
2,6 – 3,2% ogļhidrātus,
54,2 – 82,7% ūdens.

Iegūšana
Gatavo no saldā krējuma;
Saraudzē ar pienskābo streptokoku baktēriju tīrkultūrām;
Nogatavina 2 – 3 dienas, līdz iegūst vajadzīgo skābumu un konsistenci.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants