Vērtējums:
Publicēts: 28.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Degvīns', 1.
  • Referāts 'Degvīns', 2.
  • Referāts 'Degvīns', 3.
  • Referāts 'Degvīns', 4.
  • Referāts 'Degvīns', 5.
  • Referāts 'Degvīns', 6.
  • Referāts 'Degvīns', 7.
  • Referāts 'Degvīns', 8.
  • Referāts 'Degvīns', 9.
  • Referāts 'Degvīns', 10.
  • Referāts 'Degvīns', 11.
  • Referāts 'Degvīns', 12.
  • Referāts 'Degvīns', 13.
  • Referāts 'Degvīns', 14.
  • Referāts 'Degvīns', 15.
  • Referāts 'Degvīns', 16.
  • Referāts 'Degvīns', 17.
  • Referāts 'Degvīns', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Degvīna vēsture   
2.  Degvīna ražošana   
3.  Degvīna ražotāji pasaulē un Latvijā   
3.1.  Klasiskie degvīni pasaulē   
3.2.  Degvīna ražotāji Latvijā   
4.  Degvīna pasniegšana un jaukšana kokteiļos   
4.1.  Degvīna kokteiļi   
4.2.  Degvīna pasniegšana   
5.  Degvīna kvalitātes rādītāji   
5.1.  Organoleptiskie rādītāji   
5.2.  Fizikāli – ķīmiskie rādītāji   
6.  Interesanti fakti par degvīnu   
  Secinājumi   
  Literatūras saraksts   
Darba fragmentsAizvērt

Krievijā šņabi sākumā izmantoja medicīniskos nolūkos, bet Polijā kā pēc skūšanās līdzekli.
100 gramos degvīna ir 235 kalorijas.
Pirmā iestāde, kur degvīnu varēja iegādāties dzeršanai tika atvērta 1533. gadā Maskavā.
Katrīnas II valdīšanas laikā degvīns tika uzskatīts par elites dzērienu visa pasaulē.
Līdz 1885. gadam degvīns tika pārdots tikai spaiņos pa 12,3 litriem.

Secinājumi
1. Degvīns ir stiprais alkoholiskais dzēriens, ko iegūst sajaucot destilētu ūdeni ar etilspirtu.
2. Degvīns ir plaši izplatīts visā pasaulē.
3. Degvīna sākotnējā izejviela parasti ir rudzi, kvieši, mieži, kukurūza, kartupeļi un citi pārtikas produkti, no kuriem var iegūt etilspirtu.
4. Destilācija ir ar etilspirtu bagātu tvaiku atdalīšana no etilspirta šķīduma ūdenī.
5. Lai ražotu kvalitatīvu degvīnu ir nepieciešamas kvalitatīvas izejvielas.
6. Latvijā ar degvīna ražošanu nodarbojas četri uzņēmumi, kuri kopumā ražo 48 dažāda veida degvīnus.
7. Degvīna lietošana kokteiļos kļuva populāra tikai 19. gadsimta vidū.
8. Garšas un aromatizēto degvīnu ieteicams pasniegt tīrā veidā un stipri atdzesētu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants