Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 1.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 2.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 3.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 4.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 5.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 6.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 7.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 8.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 9.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 10.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 11.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 12.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 13.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 14.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 15.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 16.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 17.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 18.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 19.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 20.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 21.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 22.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 23.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 24.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 25.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 26.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 27.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 28.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 29.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 30.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 31.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 32.
  • Referāts 'Ķīniešu virtuve', 33.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Vēsture    3
  Ģeogrāfiskās īpatnības    4
  Ķīniešu galvenie uztura produkti    5
  Produktu uzturvērtība    6
  Ēdienkarte, Aukstās uzkodas, Zivs veltnīši ķīniešu gaumē    7
  Vistas un ananāsu salāti ķīniešu gaumē, Ķīniešu salāts ar mango    8
  Krabji ķīniešu gaumē, Liellopu gaļa ķīniešu gaumē    9
  Krāsaini kāposti ķīniešu gaumē    8
  Dārzeņu spring rolls    11
  Karstās uzkodas, Pīle ķīniešu gaumē, Vistas filejas sojas-medus marinadē    12
  Siltie ķīniešu salāti    13
  Debesu zvani (pildītas baklažānu šķēles pikantā mērcē)    14
  Zupas, Skābi asā ķīniešu zupa    15
  Ātrā sēņu zupa ķīniešu gaumē    16
  Ķīniešu pelmenīšu- won ton zupa    17
  Karstie ēdieni,Ķīniešu improvizācija    18
  Ma po do fu    19
  Dārzeņi saldskābā mērcē ar rīsu nūdelēm    20
  Ķīniešu rīsi    21
  Gaļa austeru mērcē    22
  Cūkgaļas frī ar mērci    23
  Cūkgaļas fileja ķīniešu gaumē, Ķīniešu gaļa ar papriku    24
  Saldie ēdieni, Augļu pārsteigums    25
  Ķīniešu kūka, Kokosriekstu krēms    26
  Ķīniešu nacionalās virtuves īpatnības    27
  Ķīniešu ēšanas kultūra    28
  Ķīnas virtuves gastronomiskais iedalījums    29
  Sojas mērce    30
  Dažu produktu raksturojums    31
  Secinājumi    32
  Izmantotās literatūras saraksts    33
Darba fragmentsAizvērt

Ķīniešu galvenie uztura produkti
Ķīniešu galvenais uztura produkts ir rīsi, kas tiek lietoti visās ēdienreizēs – brokastīs bieži tikai šķidras rīsu biezputras vai rīsu zupas veidā, pārējās ēdienreizes – kā obligātu ēdiena piedevu. Daudzās vietās rīsu putra, kura pagatavota ar dažādām metodēm aizvieto maizi. Ķīnieši pārsvarā savā uzturā lieto šādus produkus: miltu izstrādājumus: nūdeles, tvaikotu maizi, pelmeņus, saldos cepumus, dārzeņus: kāpostus, brokoļus, kartupeļus, redīsus,sīpolus, ķiplokus, tomātus, papriku, spinātus, zaļās pupiņu pākstis. Dārzeņus lielā daudzumā marinē, sāla sojas mercē, skābē un žāvē. Bieži ēdienu gatavošanā izmanto aļģes un jaunus bambusu dzinumus, sēnes, lotosa saknes, sezama sēklas, mandeles, valriekstus, dateles, vīnogas,ūdenskastaņus utt. Tāpāt arī ķīniešu ēdiens nav iedomājams bez pākšaugu produktiem.No tiem: sojas sviests, sojas piens un biezpiens no sojas.No gaļas produktiem plaši izmanto cūkgaļu, liellopu gaļu, jēra gaļu izmanto retāt .Daudzos ēdienos izmanto putnu gaļu, it īpaši vistu un pīļu.Tos gatavo ar dažādiem paņēmieniem ar cietes ,garšvielu un mērču izmantošana. Ķīnieši savā uzturā mīl izmantot vistu un pīļu olas. Tā pat plaši tiek izmantotas zivis: ķīniešu asaris, plekste, un bezmugurkalnieku dzivnieki. Populāras ir garneles, krabji, austeres, gliemji. Kā arī ķīnieši bieži savā uzturā lieto graudaugu produktus: kukurūzu, prosu, miežus.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants