Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 1.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 2.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 3.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 4.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 5.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 6.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 7.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 8.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 9.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 10.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 11.
  • Prezentācija 'Maize - ikdienas pamatēdiens', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Maizes veidi.
Kviešu maize. (Baltmaize)
Kviešu–rudzu maize. (Saldskābmaize)
Rudzu maize.
Rudzu – kviešu maize. (Formas maize jeb “ķieģelītis)
Pilngraudu maize.
Speciālās maizes.

Maizes sastāvdaļas.
Vienas maizes šķēles sastāvā ietilpst šādas uzturvielas:
Ogļhidrāti (45-50%)
Nodrošina spēku un enerģiju.
Ūdens (35-40%)
Šķiedrvielas (4-9%)
Attīra organismu, uzlabo asinsriti, veicina kuģa darbību.
Apēdot dienā 2 šķēles rudzu maizes, tiek uzņemts 55% nepieciešamu šķiedrvielu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants