Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Safrāns', 1.
  • Referāts 'Safrāns', 2.
  • Referāts 'Safrāns', 3.
  • Referāts 'Safrāns', 4.
  • Referāts 'Safrāns', 5.
  • Referāts 'Safrāns', 6.
  • Referāts 'Safrāns', 7.
Darba fragmentsAizvērt

Garšvielas ir pārtikas produkti ar
specifisku garšu un aromātu.
Gandrīz visas garšvielas
iegūst no garšaugiem, izmantojot
to augļus, sēklas, ziedu daļas,
mizu, lapas un saknes. Kādreiz garšvielas pievienoja tikai konserviem, smaržām un zālēm. Pirmie ar garšvielām papildināt ēdienu sāka senie romieši. Tolaik tā bija greznība, kuru varēja atļauties tikai bagātnieki.
Garšvielas parasti raksturo kā „aromātiskas” vai „asas”. Aromātiskās garšvielas, piem., kanēlis un muskatrieksts, smaržo arī bez karsēšanas. Savukārt čillī ir asa garša, bet vāja smarža. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants