Vērtējums:
Publicēts: 12.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 1.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 2.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 3.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 4.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 5.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 6.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 7.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 8.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 9.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 10.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 11.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 12.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 13.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 14.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 15.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 16.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 17.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 18.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 19.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 20.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 21.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 22.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 23.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 24.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 25.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 26.
  • Referāts 'Piena kvalitātes kontrole', 27.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Piens   
2.  Piensaimniecības vēsture   
3.  Govs piena ķīmiskais sastāvs   
4.  Piena kvalitātes kritēriji   
5.  Pienam neraksturīgu vielu iespējamā klātbūtne   
6.  Jaunpiens un vecpiens   
7.  Piena izraisītās veselības problēmas   
8.  Piena pārstrāde   
9.  Piena kvalitātes pārbaude   
10.  Eksperimentālā daļa   
Darba fragmentsAizvērt

Sava kursa darba tēmu „Piena kvalitātes kontrole” izvēlējos, jo piens ir ļoti vērtīgs uzturlīdzeklis. Tas ir īpašs ar to, ka jaundzimušo var apgādāt ar visu nepieciešamo tā pirmajos dzīves mēnešos.
Piens satur pilnvērtīgās olbaltumvielas, kas ir materiāls jaunu šūnu veidošanai un veco atjaunošanai. Pienā ir arī daudz kalcija un tauku, kas ne būt nav mazāk svarīgi, tādēļ vien ir nepieciešama piena kontrole, kas nodrošinās mūs ar kvalitatīvu pienu.
Piens ir neaizstājams cilvēka uztura elements. Jau dažas minūtes pēc tam, kad mazulis ieradies pasaulē, viņš saņem mātes pienu vai tā aizstājēju. Tādēļ droši var apgalvot, ka pienam piemīt unikāla un simboliska vērtība, jo tas nodrošina cilvēka eksistenci. Piens baro un nodrošina imunoloģisko aizsardzību visiem zīdītāju mazuļiem. Bez tam tas satur būtiski nepieciešamas vielas un vitamīnus, kas nepieciešami cilvēkam visa mūža garumā.[www.slaucamgovis.lv]
Piens ir balta vai iedzeltena, viendabīga, necaurspīdīga emulsija.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants