-
Vācijas virtuve
Referāts8 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība, Vēsture, kultūra
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 2 | |
1. | Valsts apraksts | 3 |
2. | Uztura tradīcijas | 6 |
2.1. | Raksturīgākie produkti uzturā | 6 |
2.2. | Ēdienreizes | 7 |
2.3. | Nacionālie svētki | 7 |
2.4. | Kaimiņtautu ietekme uz Vācu tautas virtuvi | 8 |
3. | Vācu tautas virtuves raksturīgāko ēdienu un dzērienu saraksts | 9 |
Secinājumi | 11 | |
Izmantotās literatūras un informācijas avoti | 12 |
Uzņēmumiem Latvijā svarīgi zināt ne tikai stāvokli savas valsts virtuvē, bet lietderīgi iegūt informāciju par citu valstu tradīcijām un kultūru, jo Latvijā ar vien vairāk paplašinās ārzemju tūristu loks, un tādējādi uzņēmumi var piesaistīt ārzemju viesus apzinot viņu valsts tradīcijas, pazīstamākos ēdienus.
Autore izvēlējusies apskatīt Vācijas virtuves īpatnības, jo šajā valstī dzīvo lielākais iedzīvotāju skaits visā Eiropas Savienībā.
Vācija iedalās vairākos reģionos, un šajos reģionos ēdienu gatavo atšķirīgi, ļoti raksturīgi tieši konkrētajam reģionam. Vācijā nacionālo ēdienu nav. Vācu virtuvei raksturīgi spēcinoši, sātīgi ēdieni, ko pamatā pagatavo no cūkgaļas.…
Vācu ēdieni ir bagāti ar proteīniem, sviestu, krējumu, sieru un arī olām. Vācijas un tās kaimiņvalstu nacionālās virtuves pamatā ir spēcinoši un sātīgi ēdieni, parasti gatavoti no cūkgaļas. Piemēram, karbonāde skāba krējuma mērcē, māla podiņā sautēta cūkgaļa, Kēnigsbergas sitenis (smalkas gaļas bumbiņas skābā krējuma mērcē) un daudzi citi ēdieni. Vācieši ir iecienījuši arī tādus ēdienus kā ceptas zivis, dažādus sautējumus (piemēram, sautēts šķiņķis ar mārrutkiem vai sautēts trusis) un ķiļķenus (klimpas), sautētus kāpostus. Neizpaliek arī cāļa, truša, zoss, tītara un cita veida gaļa. Pasaule pazīst arī izdaudzinātās vācu desas un sardeles (to ir aptuveni 1500 šķirnes). Īpaši iecienītas ir Frankfurtes desiņas, aknu desa un baltā desa. Ciemojoties Vācijā, noteikti jānogaršo desiņas ar sautētiem kāpostiem.