Vērtējums:
Publicēts: 30.10.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 1.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 2.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 3.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 4.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 5.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 6.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 7.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 8.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 9.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 10.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 11.
  • Referāts 'Gaļas griešanas un smalcināšanas iekārtas', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Gaļas zāģi    4
2.  Gaļas griešanas iekārtas    5
3.  Gastronomisko produktu griezēji (slaiseri)    6
4.  Gaļas maļamās mašīnas    7
5.  Kuteri    8
6.  Universālās mehāniskās iekārtas    9
  SECINĀJUMI    10
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS    11
Darba fragmentsAizvērt

Ēdināšanas uzņēmumā jebkura produkta apstrādes un arī pārstrādes procesos būtu noderīga darba automatizācija. Ņemot vēra to, ka gaļa ir salīdzinoši sarežģīts pārtikas produkts, tās apstrādes – griešanas, smalcināšanas, malšanas u.c. procesos speciālu automatizētu iekārtu izmantošana būtu sevišķi lietderīga.
Neatkarīgi no tā vai gaļās apstrāde tiek veikta nelielā uzņēmumā (kafejnīcā, restorānā), ēdnīcā, lielveikalā, gaļas pusfabrikātu ražotnē vai lielā gaļās pārstrādes cehā – gaļas apstrādes procesi tiek veikti pietiekami bieži un sistematizēti. Lai nodrošinātu nepieciešamā gaļas daudzuma apstrādi bieži vien tiek izmantotas dažādas tehnoloģiskās iekārtas – gaļas zāģēšanas, griešanas, malšanas iekārtas; slaiseri; kuteri; kā arī universālie pievadi, kuru maināmie mehānismi spēj apvienot vairākas gaļas apstrādes operācijas vienā iekārtā. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants