Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 1.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 2.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 3.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 4.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 5.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 6.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 7.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 8.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 9.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Sterilizēšana. Drošība    4
2.  Augļu un ogu kompoti    5
3.  Ievārījumi    6
4.  Augļu un ogu sulas    7
5.  Dārzeņu skābēšana    8
6.  Dārzeņu marinēšana    9
  NOBEIGUMS. IZMANTOTĀ LITERATŪRA    10
Darba fragmentsAizvērt

Šajā referātā es jums samērā īsi un vienkārši centīšos jums pastāstīt, kas ir konservēšana, kādi
ir tās veidi, kā arī centīšos uzrakstīt katram konservēšanas veidam kādu recepti.
Konservēšana ir veids, ar kura palīdzību ir iespējams aizsargāt ogas, augļus un dārzeņus no
dažādu baktēriju un citu sīkbūtņu iedarbības, tādējādi konservētie produkti var uzglabāties svaigi
un veseli ļoti ilgu laiku. Konservētos produktus galvenokārt cilvēki izmanto ziemā, kad dabā vairs
nav atrodams neviens dārzenis, auglis un oga, un kad cilvēka organismam ir nepieciešami daudzi
vitamīni. Lai gan sterilizācijas ceļā daudzi konservējamie produkti zaudē diezgan lielu daļu savu
vitamīnu, tomēr to skaits ir pietiekams, lai ziemā varētu dot cilvēkam nepieciešamos vitamīnus.

Autora komentārsAtvērt
Atlants