Audu uzturvērtības kritēriji:
2. Kautiznākums, kas ir atdzesēta kautķermeņa (liemeņa) masas attiecība pret dzīvmasu.
KAUTIZNĀKUMS:
Liellopu kautiznākums var būt ļoti dažāds, jo tas ļoti atkarīgs no dzīvnieka šķirnes, vecuma un kondīcijas. Piemēram, vājām govīm – 45%, labi nobarotiem dzīvniekiem, - 68%, vidēji ap 62%.
KAUTIZNĀKUMS:
Kautiznākumu ietekmē arī daži netieši faktori: ja dzīvnieks pirms kaušanas ir paēdināts, dzīvmasa fiksējas lielāka; var būt atšķirīga dzīvnieka ādas, kāju un galvas masa. Jauniem, nepieaugušiem dzīvniekiem kautiznākums ir mazāks nekā pieaugušiem un labi nobarotiem liellopiem.
Audu uzturvērtības kritēriji:
3. Liemeņa novērtējums ir atkarīgs no nobarojuma, tas ir, no taukaudu daudzuma.
…