Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 1.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 2.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 3.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 4.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 5.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 6.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 7.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 8.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 9.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 10.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 11.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 12.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 13.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 14.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 15.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 16.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 17.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 18.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 19.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 20.
  • Prezentācija 'Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji', 21.
Darba fragmentsAizvērt

Audu uzturvērtības kritēriji:
2. Kautiznākums, kas ir atdzesēta kautķermeņa (liemeņa) masas attiecība pret dzīvmasu.

KAUTIZNĀKUMS:
Liellopu kautiznākums var būt ļoti dažāds, jo tas ļoti atkarīgs no dzīvnieka šķirnes, vecuma un kondīcijas. Piemēram, vājām govīm – 45%, labi nobarotiem dzīvniekiem, - 68%, vidēji ap 62%.

KAUTIZNĀKUMS:
Kautiznākumu ietekmē arī daži netieši faktori: ja dzīvnieks pirms kaušanas ir paēdināts, dzīvmasa fiksējas lielāka; var būt atšķirīga dzīvnieka ādas, kāju un galvas masa. Jauniem, nepieaugušiem dzīvniekiem kautiznākums ir mazāks nekā pieaugušiem un labi nobarotiem liellopiem.

Audu uzturvērtības kritēriji:
3. Liemeņa novērtējums ir atkarīgs no nobarojuma, tas ir, no taukaudu daudzuma.

Autora komentārsAtvērt
Atlants