Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 1.
  • Prezentācija 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 2.
  • Prezentācija 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 3.
  • Prezentācija 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 4.
  • Prezentācija 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Galvenās sastāvdaļas ir kviešu milti, piens, raugs, cukurs un sviests vai margarīns. Kā arī garšviela- kardamons.
Pildījums sastāv sviesta vai margarīna, cukura, kanēļa, garšvielām, augļiem u.t.t.

Kanēļmaizītes popularitāti ieguva pēc Pirmā pasaules kara, kad kļuva iespējams vieglāk iegūt nepieciešamās sastāvdaļas.
Līdz 1950.gadiem kanēļmaizītes bija luksus ēdiens.
Pēc 1950.gadiem mājsaimnieces lepojās ar jaunu dekoratīvu maizīšu izveidi un tika pat sarakstītas pavārgrāmatas kurās iekļautas tikai kanēļmaizīšu receptes.
Mūsdienās zviedriem kafijas pauzes bez kanēļmaizītes nav kafijas pauze.

Autora komentārsAtvērt
Atlants