Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 1.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 2.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 3.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 4.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 5.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 6.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 7.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 8.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 9.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 10.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 11.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 12.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 13.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 14.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 15.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 16.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 17.
  • Referāts 'Augļu sulu sastāvs un fosfātjonu koncentrācijas noteikšana', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Sula    5
1.1.  Sulu nozīme cilvēka organismā    5
2.  Sastāvs    6
2.1.  Vitamīni augļu sulās    6
2.2.  Minerālvielas    8
2.3.  Pektīnvielas    9
3.  Praktiskā daļa- Fosfātjonu spektrofotometriska noteikšana vīnogu sulā    11
3.1.  Spektometrijas pamati    11
3.2.  Fosfātjonu spektrofotometriska noteikšana vīnogu sulā    12
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Rezultātu izvērtēšana. 50ml vīnogu sulas, kura tika atšķaidīta līdz 100ml, satur 0.83 mg fosfātjonu litrā. Veicot aprēķinus, lai izrēķinātu, cik lielu fosfātjonu masas koncentrāciju satur 1l vīnogu sulas , tiek iegūts rezultāts 16.6 mg/l.
Secinājumi. Pēc praktiskajā daļā veiktajiem aprēķiniem 1l vīnogu sulas satur 16.6 mg/l, un teorijā teikts, ka fosfātjonu koncentrācijai vīnogu sulā jābūt mazākai par 500 mg/l. Tādēļ var teikt, ka eksperiments ir bijis veiksmīgs.

Secinājumi
1. Sulas ir neraudzēts, bet raudzējams produkts.
2. Sulu sastāvā ietilpst vitamīni, minerālvielas, pektīnvielas.
3. Tās ir ieteicams dzert, jo tās ir viegli pārstrādāt un tās ātrāk uzsūcas organismā.
4. Ar glāzi burkānu sulas var uzņemt tik pat A vitamīna kā ar pus kilogramu burkānu.
5. Sulās sastopamās vielas pasargā mūsu organismu no dažādām slimībām.
6. Tika noteikta fosfātjonu koncentrācija vīnogu sulā, kas atbilda literatūras avotos minētā, jābūt mazākam par 500 mg/l.
7. Tika apgūti spektrofotometrijas pamati.

Autora komentārsAtvērt
Atlants