Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 1.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 2.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 3.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 4.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 5.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 6.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 7.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 8.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 9.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 10.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 11.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 12.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 13.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 14.
  • Referāts 'Salāti, to dažādība', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Salātu vēsture un dažādība    4
2.1.  Vārda izcelsme    4
2.2.  Salātu pirmsākumi    4
2.3.  Salātu gatavošanas nianses atkarībā no teritorijas    4
2.4.  Salātu veidi    5
3.  Salātu garnējums    8
4.  Secinājumi    9
5.  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

4 SECINĀJUMI
Veidojot šo referātu, precīzāko un svarīgāko informācīju varēja iegūt no grāmatām. Digitālā formātā latviešu valodā ir pieejamas tikai receptes un nelieli salātu aprakstoši rakstiņi. Salātu veidošanās vēsture caur sevi spēj pastāstīt par pasaules norisēm. Ēdiens ir ikdienas neatņemama sastāvdaļa, tāpēc arī salātu gatavošanas veidi sevī ietver cilvēku domāšanu un uzskatus. Mūsdienās, kad cilvēki brīvi eksperimentē un nebaidās izmēģināt ko jaunu un nebijušu, salātu veidi ir palikuši neaprakstāmi daudz. Aizvien biežāk kopā tiek sajauktas neprātīgākas komponentes, kas veido nebijušas garšas uzplaukumu.
Lai kļūtu par īstiem salātu ekspertiem, ir nepieciešams zināt ne tikai kā savstarpēji mijiedarbojas dažādas salātu sastāvdaļas, bet arī ko tās spēj dot/nodarīt cilvēka ķermenim. Pareiza un veselīga uztura veicināša ir pamats ilgtspējīgai sabiedrībai. Tāpēc ir jāizvērtē cik ļoti piesātināts garnējums ir nepieciešams un vai nav iespēja kādu sastāvdaļu aizvietot pret mazāk kaitīgu.
Kopumā salātus pētīt ir sarežģīti, jo materiāli par tiem nav apkopoti. Par salātu izcelsmi ir grūti spriest, jo tie ir bijuši mūsu uzturā kopš aizvēsturiskiem laikiem. Visvieglāk tos ir analizēt no uztura speciālista puses, jo ir informācija par salātu enerģētisko vērtību un ietekmi uz organismu ir pieejama daudz un dažādos veidos.

Autora komentārsAtvērt
Atlants