Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 1.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 2.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 3.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 4.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 5.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 6.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 7.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 8.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 9.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 10.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 11.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 12.
  • Prezentācija 'Melnā šokolāde', 13.
Darba fragmentsAizvērt

1600. - 1700.gads
Delikatese
Medicīnā lietots dabīgs ārstniecisks līdzeklis:
stenokardija (angina pectoris)
sirds sāpes

Pēdējo 30-40 gadu laikā iespaids par šokolādes
labajām īpašībām mainījies pilnīgi pretēji, proti,
šokolāde tiek uzskatīta par neveselīgu saldumu.

Flavonoīdi
Kakao/šokolādei ir visaugstākā flavonoīdu koncentrācija ikdienas lietojamo pārtikas produktu vidū.
Dominējošie flavonoīdi ir katehīns un epikatehīns.
Šiem flavonoīdiem piemīt spēcīga antioksidantu iedarbība.

Epikatehīns un katehīns
Epikatehīna un katehīna koncentrācija plazmā strauji pieaug apmēram stundas laikā pēc šokolādes uzņemšanas.
Apmēram pēc 4-6 stundām flavonoīdu koncentrācijas līmenis atgriežas sākotnējā daudzumā.
Katehīns tiek absorbēts daudz mazāk kā epikatehīns.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants