Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 1.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 2.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 3.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 4.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 5.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 6.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 7.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 8.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 9.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 10.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 11.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 12.
  • Prezentācija 'Biotehnoloģiju izmantošana', 13.
Darba fragmentsAizvērt

4. citronskābes un citu pārtikas piedevu ražošana
citronskābi iegūst bioloģiskā ceļā, ar mikrobu palīdzību pārraudzējot cukuru saturošus šķīdumus;
Citronskābi plaši izmanto (konditorejas izstrādājumos, bezalkoholiskos dzērienos, vīnu dzidrināšanai; kosmētisko preparātu ražošanā; gaismas jūtīgās emulsijās u.c.);
Pārtikas piedevas pievieno pārtikas produktam ar nolūku ietekmēt tā īpašības;
Tās var uzlabot pārtikas produktu krāsu, konsistenci, garšu un novērst pārtikas produkta bojāšanos.

Secinājumi
Biotehnoloģijas pirmsākumi ir saistīti ar vīna, siera, alus ražošanu;
MODERNĀS IEKĀRTAS ļauj paaugstināt pārtikas produktu kvalitāti, nodrošināt pastāvīgu izmantojamo izejvielu un gatavās preces uzskaiti un precīzu sanitāro un higiēnas prasību ievērošanu transportējot un uzglabājot pārtiku, kā arī samazināt darbaspēka resursus ražošanas procesā;
Pārtikas rūpniecība ir otra lielākā apstrādes rūpniecības apakšnozare;
Pārtikas rūpniecībā baktērijas un raugus izmanto 4 galvenajos veidos.


Autora komentārsAtvērt
Atlants