Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Konjaks', 1.
  • Prezentācija 'Konjaks', 2.
  • Prezentācija 'Konjaks', 3.
  • Prezentācija 'Konjaks', 4.
  • Prezentācija 'Konjaks', 5.
  • Prezentācija 'Konjaks', 6.
  • Prezentācija 'Konjaks', 7.
  • Prezentācija 'Konjaks', 8.
  • Prezentācija 'Konjaks', 9.
  • Prezentācija 'Konjaks', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Vīniem, kas paredzēti konjaku ražošanai, ir zems spirta saturs - <10% ;
Pēc pirmās tvaicēšanas rezultātā ir neliels spirta daudzums, kas gala produktam piešķir spēcīgu aromātu;
1. Vīnu tvaicē uzreiz pēc rūgšanas beigām;
2. Tvaicēšanu noteikti veic atkārtotas darbības alambikā;
3. Vīnu ielej no apakšas sildāmos vara katlos;

4. Spirta vārīšanas temp. ir 60-70°C ;
Pirmajā tvaicēšanas rezultātā tiek iegūts 26-33% stiprs šķidrums;
5. Lai tas būtu kvalitatīvs to destilē vēlreiz;
6. Pēc tam notiek izturēšanas process, kurš noris minimums 3 gadus- ozolkoka mucās
Dzēriena kvalitāti ietekmē arī – tilpums, mitrums, pagraba gaisa temperatūra un pat pagraba lielums.

Atlants