Vīniem, kas paredzēti konjaku ražošanai, ir zems spirta saturs - <10% ;
Pēc pirmās tvaicēšanas rezultātā ir neliels spirta daudzums, kas gala produktam piešķir spēcīgu aromātu;
1. Vīnu tvaicē uzreiz pēc rūgšanas beigām;
2. Tvaicēšanu noteikti veic atkārtotas darbības alambikā;
3. Vīnu ielej no apakšas sildāmos vara katlos;
4. Spirta vārīšanas temp. ir 60-70°C ;
Pirmajā tvaicēšanas rezultātā tiek iegūts 26-33% stiprs šķidrums;
5. Lai tas būtu kvalitatīvs to destilē vēlreiz;
6. Pēc tam notiek izturēšanas process, kurš noris minimums 3 gadus- ozolkoka mucās
Dzēriena kvalitāti ietekmē arī – tilpums, mitrums, pagraba gaisa temperatūra un pat pagraba lielums.
…