Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 1.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 2.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 3.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 4.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 5.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 6.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 7.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 8.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 9.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 10.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 11.
  • Referāts 'Auzu pārslas', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Auzas    3
1.1.  Auzu vēsture    3
1.2.  Auzu vērtība    3
2.  Auzu pārslas    4
2.1.  Auzu pārslu veidi un iegūšana    4
2.2.  Auzu pārslu uzglabāšanas pamatprincipi    4
2.3.  Auzu pārslu pagatavošana    5
2.4.  Auzu pārslu ķīmiskais sastāvs un to nozīme uzturā    5
2.5.  Auzu pārslu sortiments Latvijas veikalos    7
2.6.  „Herkuless” pilngraudu auzu pārslu marķējuma analīze    8
  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Graudaugi ir galvenais ogļhidrātu avots.
2. Auzas cilvēki uzturā izmantojuši jau sen.
3. Auzu pārslas ir ļoti veselīgas – satur gan minerālvielas, gan vitamīnus.
4. Auzu pārslām nav pievienotas pārtikas piedevas vai uzlabotāji, tās ir pilnīgi dabīgas.
5. Auzu pārslas ir bagātīgs uzturvielu avots.
6. Auzu pārslu lietošana uzturā samazina holesterīna līmeni asinīs, tas ir diētisks produkts.
7. Latvijā ir vairākas firmas, kas ražo auzu pārslas.
8. Auzu pārslām nav specifiski uzglabāšanas apstākļi, bet tās var skart ķīmiskas pārvērtības nepareizas uzglabāšanas gadījumā.
9. Latvijas veikalos ir plašs auzu pārslu piedāvājums un izvēles iespējas.
10. Auzu pārslām „Herkuless” marķējumā ir sniegta visplašākā informācija par produktu un tās ir marķētas atbilstoši MK 964. punkta noteikumiem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants