Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Aperitīvi', 1.
  • Referāts 'Aperitīvi', 2.
  • Referāts 'Aperitīvi', 3.
  • Referāts 'Aperitīvi', 4.
  • Referāts 'Aperitīvi', 5.
  • Referāts 'Aperitīvi', 6.
  • Referāts 'Aperitīvi', 7.
  • Referāts 'Aperitīvi', 8.
Darba fragmentsAizvērt

Raksturojums
Vārds „aperitīvs” cēlies no latīņu vārda aperire – atvērt.
Aperitīvs ir dzēriens, kas ievada lieliskas pusdienas vai sātīgu maltīti, jo stimulē ēstgribu. Tātad to pasniedz pirms maltītes. Šie dzērieni satur speciālus ekstraktus, kas rosina uz apetīti. Labākie aperitīvi parasti satur no 16 līdz 24 procentiem alkohola.
Aperitīvs ir arī kā viesu sagaidīšanai organizēts pasākums, kur apetītes veicināšanai pasniedz dzērienus, kā arī vieglas uzkodas. ASV ir izplatījies paradums, ka saimnieki sākumā sagaida viesus savās mājās uz „aperitīva stundu” un tikai pēc tam dodas uz restorānu. Aperitīvus parasti pasniedz 15 minūtes pirms pusdienām atsevišķā telpā.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants