Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Vīna degustācija un pasniegšana', 1.
  • Referāts 'Vīna degustācija un pasniegšana', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Krāsa
Vispirms vīnu ir jāprot novērtēt pēc krāsas. To var izdarīt tikai paceļot vīna glāzi pret gaismu – logu, degošu sveci vai lampu. Kvalitatīva vīna krāsai jābūt dzidrai, nekādā gadījumā duļķainai vai ar nogulsnēm. Vīna krāsa var liecināt arī par tā vecumu – sarkanie vīni ar gadiem izbalē un kļūst gaišāki, iegūst sarkanbrūnu nokrāsu, turpretī baltie, laikam ejot, kļūst tumšāki. Starp baltajiem vīniem izšķir tumšas un gaišas nokrāsas šķirnes:
Gandrīz bezkrāsainie – parasti tie audzēti vietās ar mēreni vēsu klimatu
Tumšās nokrāsas– tie ir vai nu deserta vīni, vai arī piederoši pie šķirnes, kas gatavoti no īpaši labi nobriedušām vīnogām un ilgi noturēti mucās. Pie šiem pieder arī zelta, medus vai dzintara nokrāsas vīni.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants