Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Vācu virtuve', 1.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 2.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 3.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 4.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 5.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 6.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 7.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 8.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 9.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 10.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 11.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 12.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 13.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 14.
  • Referāts 'Vācu virtuve', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Valsts apraksts    4
2.  Uztura tradīcijas    6
2.1.  Raksturīgākie produkti uzturā    6
2.2.  Ēdienreizes    7
2.3.  Nacionālie svētki    8
2.4.  Kaimiņtautu ietekme uz vācu tautas virtuvi    8
3.  Vācu tautas virtuves 10 raksturīgāko ēdienu saraksts    9
4.  Raksturīgāko vācu tautas ēdienu tehnoloģiskās kartes    12
4.1.  Ķirbju marmelāde vācu gaumē    12
4.2.  Omletes vācu gaumē    12
5.  Vācu tautas virtuves salīdzinājums ar latviešu tautas virtuvi    14
  Kopsavilkums    15
  Izmantotā literatūra    16
Darba fragmentsAizvērt

2. UZTURA TRADĪCIJAS
2.1. Raksturīgākie produkti uzturā: Vācu ēdieni ir bagāti ar proteīniem, sviestu, krējumu, olām un sieru. Vācijas un tās kaimiņvalstu nacionālās virtuves pamatā ir spēcinoši un sātīgi ēdieni, parasti gatavoti no cūkgaļas. Vācieši ir iecienījuši arī tādus ēdienus kā ceptas zivis, dažādus sautējumus (piemēram, sautēts šķiņķis ar mārrutkiem vai sautēts trusis) un ķiļķenus (klimpas), sautētus kāpostus u.t.t. Neizpaliek arī cāļa, truša, zoss, tītara un cita veida gaļu. Pasaule pazīst arī izdaudzinātās vācu desas un sardeles (to ir aptuveni 1500 šķirnes). Īpaši iecienītas ir Frankfurtes desiņas, aknu desa un baltā desa. Ciemojoties Vācijā, noteikti jānogaršo desiņas ar sautētiem kāpostiem. Vāciešu nacionālā virtuve piedāvā nobaudīt arī dažādas zupas, lai gan paši vācieši ir iecienījuši viras, piemēram, lēcu viru vai kādu smalkāku virumu no jūras produktiem. Runājot par zivju ēdieniem, Vācijā ir atrodamas arī dažādas zivis. Visbiežāk sastopamā saldūdens zivs vācu ēdienkartē ir forele, taču arī līdaka, karpa un Eiropas asaris īpaši neatpaliek. Kas attiecas uz jūras zivīm, vācieši izvēlas siļķes, sardīnes, tunci, lasi un skumbriju. Savukārt jūras veltes tik bieži Vācijā neatradīsiet (izņemot garneles un gliemjus). Dārzeņus vācieši parasti ēd sautējumos vai zupās vai kā piedevas citiem ēdieniem. Īpaši iecienīti ir sparģeļi, ko parasti ēd vēlā pavasarī. …

Atlants