Vērtējums:
Publicēts: 27.09.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 1.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 2.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 3.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 4.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 5.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 6.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 7.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 8.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 9.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 10.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 11.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 12.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 13.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 14.
  • Referāts 'Piens kā pārtikas izejviela un tā nozīme tautsaimniecībā', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  PIENA STRUKTŪRA    4
2.  PIENA ĶĪMISKAIS SASTĀVS    5
2.1.  Piena ūdens    5
2.2.  Piena olbaltumvielas    6
2.3.  Piena tauki    6
2.4.  Piena cukurs    6
2.5.  Piena minerālvielas    6
2.6.  Vitamīni    7
3.  PIENA KVALITĀTES RADĪTĀJU IZVĒRTĒJUMS    9
4.  PIENSAIMNIECĪBAS SARAŽOTĀ PIENA IZMAIŅAS LATVIJĀ    11
4.1.  Analīze par Latvijas reģioniem    11
5.  EKSPORTS UN IMPORTS    13
  SECINĀJUMI    15
  LITERATŪRAS SARAKSTS    16
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Piens ir „tauki – ūdenī” tipa emulsija. Galvenie piena struktūras elementi ir tauku lodītes, kazeīna micellas, sūkalu olbaltumvielas u.c.
Olbaltumvielas ir viena no vērtīgākajām un nozīmīgākajām piena sastāvdaļām, to saturs svārstās no 2,9 – 5,0%.
Pienā ir sastopamas visas neaizstājamās aminoskābes.
Piens ir nozīmīgs un pastāvīgs visu veidu vitamīnu avots (īpaši B2), tas satur arī citas bioloģiski aktīvas vielas (fermetus, hormonus, imūnos ķermenīšus) u.c., kas zīmīgi palielina produkta bioloģisko vērtību.
Latvijā pienu ražošana ir nozīmīgākais lauksaimniecības produkts daudzās saimniecības.
Latvijas piensaimniecību attīstībai un turpmākai ražošanas apjomu paaugstināšanai nepieciešams paaugstināt piensaimniecību vadītāju kvalifikācijas līmeni, modernāku ražošanas tehnoloģijas līmeni, kā arī paaugstināt valsts atbalsta elastību un efektivitāti, ņemot vērā lauku reģionu dabiskās priekšrocības.
Latvijā piena nozarē eksporta apjoms nav krities, bet ir samazinājusies tieši piena produktu cena un ir ļoti svarīgi atrasts iespējas piena produktu eksportēt uz citām dalībvalstīm.

Autora komentārsAtvērt
Atlants