Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - vistu olas', 1.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - vistu olas', 2.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - vistu olas', 3.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - vistu olas', 4.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - vistu olas', 5.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - vistu olas', 6.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - vistu olas', 7.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - vistu olas', 8.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošanai izmantojamās izejvielas - vistu olas', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  VISTU OLU SORTIMENTS    2
  VISTU OLU NOZĪMĒ UZTURĀ, UZTUVĒRTĪBA UN ĶĪMISKAIS SASTĀVS    2
  VISTU OLU KVALITĀTE UN TO IETEKMĒJOŠIE FAKTORI    4
  VISTU OLU UZGLABĀŠANA UN REALIZĀCIJA    5
  VISTU OLU MARĶĒJUMS    7
  IZMANTOTIE LITERATŪRAS AVOTI    8
Darba fragmentsAizvērt

VISTU OLU MARĶĒJUMS
Olas šķiro pēc kvalitātes:
A kategorijas olas jeb svaigas olas;
A kategorijas “ekstra”;
B kategorijas olām jeb aukstumā uzglabātas olas;
C kategorijas olas jeb "atšķirotas olas”;
XL - ļoti lielas olas, kuru svars ir 73 g un vairāk;
L - lielas olas, kuru svars ir no 63 g līdz 72 g;
M - vidējas olas, kuru svars ir no 53 g līdz 62 g;
S - mazas olas, kuru svars ir mazāks par 53 g.
Visu kategoriju olas, kas paredzētas mazumtirdzniecībai, tiek marķētas.
Olu marķējumam jābūt labi salasāmam. Marķējumā izmantotajai krāsai jāatbilst prasībām, kādas normatīvajos aktos noteiktas krāsvielām, kuras izmanto pārtikas preču marķēšanai.
Olu marķējumā obligāti norāda galīgo derīguma termiņu un olu ražotāju, bet papildus, ja ražotājs vēlas, var sniegt citu informāciju.
Galīgā derīguma termiņa marķējumu (to apzīmē ar 5 mm lieliem cipariem) uzliek olai šķirošanas brīdī un norāda šādā kārtībā:
1. datums no 01 līdz 31;
2. mēnesis no 01 līdz 12.

Atlants