Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 1.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 2.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 3.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 4.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 5.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 6.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 7.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 8.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 9.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 10.
  • Prezentācija 'Sliekas kā proteīna avots', 11.
Darba fragmentsAizvērt

Iespējamie risinājumi, secinājumi
Latvijas patērētājam piemērotākas kaltētas, samaltas sliekas
Pulveriem no netradicionāliem olbaltumvielu avotiem- liels potenciāls, iespējams, pirmais, kas patērētājiem būs pieņemams
No sliekām varētu veidot arī olbaltumvielām bagātus kokteiļus sportistiem
To varētu attīstīt kā eksporta produktu valstīm, kurām pirmajām būs problēmas ar olbaltumvielu avotu iegūšanu
Pietiekami daudz un plaši jārunā par slieku vērtību, izskaidrojot visus pozitīvos ieguvumus

Iespējamie risinājumi, secinājumi
Aromāts un garša nav tik nepieņemama, ka cilvēki nevarētu baudīt slieku produktus
Produkts būs domāts cilvēkiem, kuriem ir svarīga olbaltumvielu dabiska izcelsme bez mākslīgām piedevām
Slieku kaltēšanu varētu diezgan veiksmīgi integrēt pārtikas produktu ražošanā jau tuvā nākotnē
Šāda inovatīva pieeja zinātnē atbilst arī Latvijas Bioekonomikas stratēģijai 2030

Autora komentārsAtvērt
Atlants