Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 1.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 2.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 3.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 4.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 5.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 6.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 7.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 8.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 9.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 10.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 11.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 12.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 13.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 14.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 15.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 16.
  • Referāts 'Ēdienkarte, tās izveides principi', 17.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ēdienkartes vēsture    4
2.  Ēdienkartes izveides principi    5
2.1.  Ēdienkartes nozīme    5
2.2.  Ēdienkartes funkcijas    5
2.3.  Ēdienkartes uzbūve    5
2.4.  Ēdienkartes apjoms    6
3.  Ēdienkaršu iedalījums    8
4.  Ēdienu secība ēdienkartē    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
  Pielikums    13
Darba fragmentsAizvērt

Veidojot ēdienu karti, katrā uzņēmumā jāņem vērā uzņēmuma veids, atrašanās vieta, vietējā konkurence, uzņēmuma atbilstība apgabalam (kur tā atrodas), mērķa grupa, klientu maksātspēja, klientu vēlmes, izvēlētās ēdienkartes veids, virtuves aprīkojums, sezonalitātes ietekme, ēdienreižu skaits, produktu neatkārtošanās u.c. faktori.[2]

2.1.Ēdienkartes nozīme
1.Nodrošināt savstarpēju komunikāciju starp ēdināšanas uzņēmuma darbiniekiem un apmeklētājiem.
2.Noskaidrot apmeklētāju vajadzības ko gribētu pirkt un cik naudas tērēt.
3.Darbinieki tiek motivēti nodrošināt izejvielu iegādi un ēdienu gatavošanu atbilstoši ēdienkartei.
4.Realizējot ēdienus un dzērienus, saskaņā ar ēdienkarti panākt apmeklētāju vēlmju apmierināšanu.

2.2. Ēdienkartes funkcijas
Informēt ēdināšanas uzņēmuma darbiniekus:
kādas izejvielas jāpasūta;
kādi ēdieni jāgatavo;
kā ēdieni jāservē;
kādā veidā jāapkalpo.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants