Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 1.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 2.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 3.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 4.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 5.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 6.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 7.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 8.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 9.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 10.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 11.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 12.
  • Referāts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšana', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  HACCP metode    3
1.1.  Septiņi HACCP principi    4
1.2.  HACCP metodes sertifikācijas noderīgums    5
1.3.  Sagatavošanās HACCP metodes sertifikācijai    5
1.4.  HACCP principu ieviešana    6
2.  ISO 22000: " Prasības jebkurai pārtikas aprites ķēdes organizācijai"    7
2.1.  Standarta ISO 22000 sertifikācijas noderīgums    8
2.2.  Sagatavošanās standarta ISO 22000 sertifikācijai    9
3.  HACCP, kvalitātes kontrole pankūku izgatavošanas industrijā    10
Darba fragmentsAizvērt

3. HACCP, kvalitātes kontrole pankūku izgatavošanas industrijā
Mērķis. Nodrošināt pārtikas nekaitīgumu (drošumu) un kvalitāti pankūku izgatavošanas gaitā, apzināt iespējamos draudus, novērtēt to nozīmīgumu un nepieļaut draudu īstenošanos, kas ļautu samazināt izmaksas preventīviem pasākumiem, kurus jāveic lai saglabātu gala produkta drošumu.
Grupas. Sistēmas izveidē galveno lomu spēlē HACCP komanda, kura sastāv no uzņēmuma vadošajiem speciālistiem/ekspertiem un ja nepieciešams, arī uzaicinātiem ekspertiem. Mūsu gadījumā tiem būtu jābūt speciālistiem, kas pārzin pārtikas produktu ražošanu, uzraudzību, pārtikas un vererinārā dienesta normas, pārtikas preču izplatīšanu, iepakošanu kā arī drošuma nodrošināšanu visos produkta izgatavošanas un iepakošanas posmos.
Produkta apraksts. Produkts sastāv no olām, piena, kviešu miltiem, sāls, cukura un sviesta. Pankūkai ir vienveidīga struktūra un krāsa. Pankūkas parasti ir apaļas formas brūngani dzeltenīgā krāsā, pildītas pankūkas parasti ir salocītas taisnstūrveidīgā formā. Uzturvērtība (100g): pankūkas sastāv no olbaltumvielām (apmēram 18g), ogļhidrātiem (apmēram 70g) un taukiem (apmēram 12g). Gatavu pankūku mīklu parasti cep uz sakarsētas pannas līdz tā iegūst dzetenīgi brūnganu nokrāsu, vēlāk pankūkas atdzesē un iepako aizsarg atmosfērā parasti caurspīdīgās plastmasas tarās, parasti patērētājiem tiek piedāvātas panūkas, kas iepakotas pa 4 vai 6 gabaliem kastītē (apmēram 400g). Uzglabāšanas noteikumi: pankūkas glabā t° no +2 līdz +6 °C, pēc atvēršanas jāizlieto 24 stundu laikā. Hermētiski noslēgtu kastīti ar pankūkām ledusskapī var glabāt apmēram 7 diennaktis.
Lietošanas instrukcija: uz pannas uzkarsē nedaudz eļļas vai, vislabāk, sviestu, un pankūkas cep vidējā temperatūrā zeltaini brūnas 3 – 4 min. no katras puses; mikroviļņu krāsnī pankūkas silda 700W aptuveni 1 min.

Autora komentārsAtvērt
Atlants