Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 1.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 2.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 3.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 4.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 5.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 6.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 7.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 8.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 9.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 10.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 11.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 12.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 13.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 14.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 15.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 16.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 17.
  • Prezentācija 'Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā - vīnogas un mieži, vīns un alus', 18.
Darba fragmentsAizvērt

Vīnogas un mieži – salīdzinājums Savienojumi ar sensorām īpašībām
Petunidīns – antocianidīns, dod tumši sarkanu un violetu krāsu vīnam. Nosaukums radies no puķes – Petunia.

Vīnogas un mieži – salīdzinājums Savienojumi ar sensorām īpašībām
Mailarda reakcija – saukta par «brūnēšanu», karamelizāciju. Mailarda reakcija ir ļoti sarežģīta reakcija, kuras galaprodukti ietver pigmentus, kas rada krāsojumu un aromātu. Iesalā ir daudz aminoskābju un cukura, tāpēc ir iespējami ļoti daudz dažādu savienojumu, kuri dod alum tam raksturīgo garšu un krāsu.

Vīnogas un mieži – salīdzinājums
Secinājumi
Vīnogas ir plaši izplatīts un daudzveidīgi izmantojams produkts cilvēka uzturā, satur daudzus vitamīnus un minerālvielas.
Mieži ir viena no senākajām kultūrām, kura mūsdienās ir nepelnīti piemirsta. Tie satur daudz minerālvielu un šķiedrvielu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants