Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 1.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 2.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 3.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 4.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 5.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 6.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 7.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 8.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 9.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 10.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 11.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 12.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 13.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 14.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 15.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 16.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 17.
  • Referāts 'Eļļas ražošanas tehnoloģija un kvalitātes kontrole', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Tauki un eļļas    6
1.1.  Iegūšana    6
1.2.  Īpašības    7
2.  Augu eļļas    8
2.1.  Augu eļļas iegūšana    9
2.2.  Augu eļļu veidi    10
2.3.  Augu eļļu prasības to kvalitātei    11
3.  Eļļu un tauku funkcijas    12
3.1.  Tauku nozīme dzīvajos organismos    13
4.  Augu eļļu ieguves un attīstības perspektīvas    14
5.  Augu eļļu uzglabāšanā    14
6.  Tauku produkti    15
6.1.  Margarīns    15
6.2.  Sviests    15
6.3.  Kausēti dzīvnieku tauki    16
7.  Zivju eļļas ražošana    17
  Pētnieciskā daļa    18
  Secinājumi    19
  Izmantota literatūra    20
Darba fragmentsAizvērt

Plaša pārtikas rūpniecības nozare mūsu zemē ir eļļas un tauku rūpniecība, kas apgādā iedzīvotājus ar dažāda veida taukiem.
Taukiem ir ievērojama nozīme cilvēka uzturā. No kopējās enerģētiskās vērtības diennakts patēriņā tie ir 30 %.
Tauki un eļļas ir daudzu triglicerīdu maisījums. Tajos konstatēti vairāk nekā 200 dažādu taukskābju atlikumu.
Uztura tauki ir komplicēti organiskie glicerīna un taukskābju savienojumi. Atkarībā no tauku ķīmiskā sastāva tie var būt cieti (aitu, liellopu), mīksti (augu eļļas) un pus cieti (sviests, kokos augu tauki).
Izšķir dabiskos taukus (augu eļļas, dzīvnieku taukus) un rūpnieciski ražotos taukus (kombinētie tauki, margarīns, majonēze). Augu taukus savukārt iedala no sēklām iegūtajās eļļās un no augļu mīkstuma iegūtajās eļļās, dzīvnieku taukus- no dzīvniekiem iegūtajos un piena taukos.
Tauku ražošanas izejvielu bāzes paplašināšana, pirmrindas tehnoloģijas ieviešana un uzņēmumu apgādāšana ar modernu tehniku veicina dažādu tauku veidu ražošanas palielināšanu. Pašreiz rūpnieciski ražo vairāk nekā 70 dažādus tauku produktu veidus.
Atkarībā no izcelsmes taukus iedala trīs grupās: augu, dzīvnieku un kombinētie tauki (margarīns, kulinārijas tauki). Bet atkarībā no konsistences tauki var būt šķidri un cieti.
Darba mērķis – uzzināt vairāk par eļļas ražošanas kvalitāti un kontroli.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants